Osmaniyede DOĞAKA toplantısı

Osmaniyede DOĞAKA toplantısı -Vali Cerrah: İlçelerimizden çok sayıda proje bekliyorum


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Vali Cerrah, Ticaret ve Sanayi Odasındaki toplantıda yaptığı konuşmada, proje desteğinden Osmaniyenin faydalanması gerektiğini belirtti.
     Sumbas, Hasanbeyli, Bahçe ve Toprakkale ilçelerden gelen projelerin ilave puan alacağını söyleyen Vali Cerrah, İlçelerimizden çok sayıda proje bekliyorum. Kadirli ve Düziçi ilçelerimiz bu ilçelerimize göre ekonomik yönden daha iyi durumda. Bu nedenle Sumbas, Hasanbeyli, Bahçe ve Toprakkalenin daha çok proje hazırlamaları lazım dedi.
     DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız, Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı bütçesinin 30 Milyon TL olduğunu belirtti.
     Destek programına, bölgedeki KOBİler ve ticari esaslara göre faaliyet gösteren kooperatiflerin başvuru yapabileceğini kaydeden Yıldız, her bir proje için 40 ile 400 bin TLye kadar hibe desteği verilebileceğini ifade etti.
     Destek programı hakkında bilgi veren Yıldız, Program kapsamında bölgemizde az gelişmiş ilçelerimizden yapılacak proje başvurularına ilave puan verilecek. Mevcut işletmelerin araştırma ve geliştirmeye dayalı yeni ürün üretimleri ve yenilikçi üretim modelleri geliştirmesine katkı sağlamak istiyoruz. Bölge kalkınmasında sürükleyici rol oynayabilecek hedef sektörlerden alınacak başvurulara da ilave puan verilecek. Osmaniyede yer fıstığı ve zeytincilik faaliyetlerine yönelik yenilikçi projeler ilave puanlarla desteklenecek diye konuştu.
     Yıldız, program kapsamında proje başvurunun 1 Mart 2013 tarihinde sona ereceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Osmaniyede DOĞAKA toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER