Osmaniyede dolandırıcılık iddiası

Osmaniyede dolandırıcılık iddiası -İşe yerleştirme vaadiyle vatandaşları dolandırdığı iddia edilen kişi, 115 adet tarihi eserle yakalandı


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede vatandaşları işe yerleştirme vaadiyle dolandırdığı iddia edilen kişi, 115 adet tarihi eserle yakalandı.
     Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, işe yerleştirme vaadiyle nüfus cüzdanı fotokopisi, resim, sabıka kaydı ve bankaya yatırılmak üzere elden para isteyerek vatandaşları dolandırdığı tespit edilen A.Dyi (37) yakalamak için çalışma başlattı.
     Ekipler, A.Dyi kent merkezinde otomobiliyle seyir halindeyken yakaladı.
     Zanlının üzerinde ve otomobilinde 115 adet küçük boyutlarda çeşitli dönemlere ait tarihi eser ile çok sayıda define haritası fotokopisi, define bilgileri bulunan CD, birçok vatandaşa ait çok sayıda kimlik fotokopisi, şahsi evrak ve resimler ele geçirildi.
     Zanlının araba satma vaadiyle bir kişiden bin 350 lira, işe alma vaadiyle 1 adet cumhuriyet altını aldığı belirlendi.
     Dolandırıcılık, hırsızlık, tarihi eser kaçakçılığı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet suçlarından 6 kaydı olduğu öğrenilen A.Dnin işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Osmaniyede dolandırıcılık iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER