Osmaniye Ticaret Meslek Lisesinin AB Projesi

Osmaniye Ticaret Meslek Lisesinin AB Projesi kabul edildi


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Ticaret Meslek Lisesinin, Hayat boyu Öğrenme (LLP) Leonardo Da Vinci Ortaklık Projesi kabul edildi.
     Okul Müdürü Hasan Topal, gazetecilere yaptığı açıklamada, hazırladıkları projenin Avrupa Birliği Bakanlığı / Türk Ulusal Ajansı tarafından kabul edildiğini belirtti.
     Topal, 6 ülke ve 7 kurumun ortak olduğu projenin 2012-2014 yılları arasında yürütüleceğini belirterek, Projede ülkemizle beraber Slovakya, Macaristan, Romanya, Polonya ve Yunanistan ortak ülkeler olarak yer almaktadır. Projemizin konusu, ARCS modelini kullanarak eğitsel yazılım tasarımı ve programlama becerisini geliştirmektir dedi.
     Projenin, son yıllarda eğitim alanında yaygın olarak kullanılan eğitsel yazılımlarının kalitesini ve geçerliliğini sorguladığını kaydeden Topal, Proje sayesinde, bilişim teknolojileri alanındaki öğrenci ve öğretmenlerimizin mesleki yeterliliklerini artırmak, yurtdışı uygulamalar hakkında karşılaştırmalı bilgi edinmelerini sağlamak, İngilizcenin öneminin farkına varmak ve Avrupa kültürü ile Türk kültürü arasında karşılıklı farkındalık ve tanıma süreçleri oluşturarak kültürel kaynaşmayı sağlamak amaçlanmaktadır şeklinde konuştu.
     Topal, proje ortakları ile ilk toplantının 5-09 Kasım tarihlerinde Osmaniyede yapılacağını belirtti.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Osmaniye Ticaret Meslek Lisesinin AB Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER