Osmanlıca kursunu tamamlayanlara sertifika verildi

Osmanlıca kursunu tamamlayanlara sertifika verildi


İSTANBUL (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı tarafından düzenlenen Osmanlıca kurslarını başarıyla tamamlayanlara sertifikaları verildi.
     Sultanbeyli Belediyesinden yapılan açıklamada, Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı tarafından imzalanan protokol kapsamında, ülke genelinde 60 bin kişiye Osmanlıca kursu verildiği bildirildi.
     İlçedeki Osmanlıca kurslarında şimdiye kadar 425 kişinin eğitim gördüğü ve sertifikasını aldığı ifade edilen açıklamada, bu törende ise 225 kişiye belgelerinin verildiği kaydedildi.
     Açıklamada, Gediktaş Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılan sertifika törenine, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kara, Hayrat Vakfı Bölge Temsilcisi Cafer Erdinç Adıgüzel, Vakfın Osmanlı Türkçesi Kurs Koordinatörü Kahraman Bağdat ile kursiyerlerin katıldığı belirtildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, kursun ülke ve ilçe adına önemli olduğuna değinerek, Bizi özümüzden koparamazlar. Bu projelere ve daha fazlasına her zaman destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Hayrat Vakfı yetkilileri ve Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü büyük bir işe imza atıyor. Osmanlı Türkçesine göstermiş oldukları ilgiden dolayı kursiyerleri de ayrıca tebrik etmek istiyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Osmanlıca kursunu tamamlayanlara sertifika verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER