Otel maliyetleri artıyor

Otel maliyetleri artıyor -Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, son bir yıllık süreçte otellerdeki maliyet artışı yüzde 12,89 oldu


ANTALYA (A.A) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, son bir yıllık süreçte otellerdeki maliyet artışı yüzde 12,89 oldu.
     Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Ar-Ge biriminden TÜİK verilerinden derlediği verilere göre, son 12 ayda ülke genelindeki enflasyon yüzde 7,7 olarak gerçekleşti. Aynı dönemde otellerin toplam maliyet artışının ise 12,89 olduğu belirtildi. Fiyat artışlarının maliyetlere yansımasının enflasyonun 5 puan üzerine çıktığına dikkati çekildi.
     Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
     "Otellerin maliyet yükselişlerinde, enflasyonun üzerine çıkan kalemler arasında yüzde 19 ile temizlik malzemeleri, yüzde 15 ile teknik servis ve enerji, yüzde 11 ile içecek grubu ilk sıralarda yer aldı. Yiyecek maliyetlerindeki artış ise yüzde 7,1 olarak gerçekleşti. Alt gruplarda ise en yüksek maliyet yüzde 9 ile süt ve bakliyat, kuru gıda, çay ve şeker gruplarında oluştu. Et, meyve, sebze ve yağ grubundaki maliyet artışları ise enflasyonun altında kaldı."
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Otel maliyetleri artıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER