Otomotiv markalarının rotası; Türkiye

Otomotiv markalarının rotası; Türkiye -MODER Yönetim Kurulu Başkanı Doğan: Otomotiv sektöründe markalar yatırım için rotalarını Türkiyeye yöneltiyor


MERSİN (A.A) - Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Veli Doğan, otomotiv sektöründeki markaların yatırım için rotalarını Türkiyeye yönelttiğini söyledi.
     Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerli otomobil üretimi için gelen teşvik paketlerine rağmen Türkiyenin hala yerli otomobilini üretecek bir işadamı bulamadığını ifade etti.
     Türkiyenin kalkınma hamlesinde ivme kazandığını belirten Doğan, Başta sanayi olmak üzere birçok sektörde dünya pazarında olan ve rekabet eden Türkiye, hala kendi otomobilini üretemiyor. Gerekli tüm fırsatlara ve teşviklere rağmen Türk işadamlarının bu konuda pasif kalması, tüm imkanları görmezden gelmesi oldukça düşündürücü dedi.
     Doğan, Türkiyenin son dönemlerde yabancı yatırımcılar için güven teşkil eden bir ülke konumuna geldiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
     Otomotiv sektöründe markalar yatırım için rotalarını Türkiyeye yöneltiyor. Yatırımcılar için bulunmaz bir coğrafyaya sahip olan Türkiye, hem yatırım alanları hem de lojistik konumuyla ilerleyen dönemlerde sektörlerden daha fazla yatırımcıyı çekebilecek konumda. Söz konusu sektörlerden biri de mutlaka otomotiv olacaktır. Bize sunulan imkanları kaçırmamak, otomotiv sektöründe sürekli genişleyen teşviklerden payımızı almak zorundayız. Türk işadamları olarak kendi markamızı oluşturmak için bir an önce harekete geçmeli ve dünyayla rekabet edebilecek nitelikte araçlar üretmeye başlamalıyız.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Otomotiv markalarının rotası; Türkiye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER