OYSADın açılış töreni

OYSADın açılış töreni -Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Başkanı Bozdağ: Türkiyedeki gıda güvenliğini insanlara aktarmak ve sağlıklı beslenmeye katkıda bulunmak için 81 ilde dernek kurmayı hedefliyoruz


OSMANİYE (A.A) - Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Bozdağ, Türkiyedeki gıda güvenliğini insanlara aktarmak ve sağlıklı beslenmeye katkıda bulunmak için 81 ilde dernek kurmayı hedefliyoruz dedi.
     Bozdağ, Osmaniye Yemek Sanayicileri Derneğinin (OYSAD) açılış töreninde, 7 ayda 22 ilde teşkilatlandıklarını belirtti.
     Ekonomiyi temsil eden sivil toplum kuruluşu olduklarını kaydeden Bozdağ, 22 milyar dolarlık ekonomik potansiyelleri bulunduğunu ve Türkiyedeki 7nci büyük meslek grubu olduklarını ifade etti.
     Federasyonun dolaylı olarak 1,5 milyon insanı istihdam ettiğini belirten Bozdağ, Bu istihdamın yanında Türkiyede üretilen ve işlenmiş olarak kabul edilen gıdanın yüzde 51ine yakınını biz tüketiyoruz. Dolayısıyla dünya ve Türkiye pazarında gıda tüketimi konusunda önemli bir yerde olduğumuzu söyleyebiliriz. Türkiyede bugün hazır yemek sektöründe 100 bin araç bizim için piyasaya çıkıyor. Katma değer katmadığımız sektör yok dedi.
     Resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarının yemek ihtiyacını karşılayabileceklerini ifade eden Bozdağ, yemeği denetim altında en iyi şartlarda sunduklarını kaydetti.
     Bozdağ, Türkiyede önemli ve düzenli bir yemek pazarı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
     Türkiyenin gıda güvenliğini insanlara aktarmak daha sağlıklı beslenmeleri adına 81 ilde teşkilatlanmayı hedefledik. Türkiyede örgütlenmiş güç olarak sadece 4 milyon insanı besleyebiliyoruz. Kayıt altına alınmış ve kendi yemeğini yapmayı bırakan bir pazar hedefliyoruz. Bu pazarda hem işlerimizi büyütmek hem de doğru işi doğru insanlarla yapmak adına bunları yapıyoruz. Yemek ihtiyacı duyulduğunda yemeğin üretilmesini istemiyoruz. Bizler zaten bunu yapıyoruz. Denetim altında yemeği en iyi şartlarda sunuyoruz. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarının, oda ve derneklerin yemek taleplerini karşılayacak örgütlenmiş bir güç olarak biz varız.
     Osmaniye Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Adem Küpeli, dernek açılışına katılanlara teşekkür etti.
     Daha sonra OYSADın açılış kurdelesi, Vali Yardımcısı Ali Çağlar, Osmaniye AK Parti Milletvekili Suat Önal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam ve AK Parti İl Başkanı Emir Hasan Arslantaş tarafından kesildi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber OYSADın açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER