Öz İplik

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı İnanç: -Türkiyede çalışma hayatı çok farklı. Adıyaman ile Adana arasında, Afrika ile Almanya gibi fark var


ADANA (A.A) - Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, Türkiyede çalışma hayatının çok farklılık gösterdiğini belirterek, Adıyaman ile Adana arasında, Afrika ile Almanya gibi fark var dedi.
     İnanç, Öz İplik-İş Sendikası Adana il binasında, sendikanın yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda, Türkiye ve dünyadaki çalışma hayatına ilişkin sorunlara değindi.
     Geçtiğimiz günlerde Adıyamandaki bir tekstil fabrikasında çalışan 250 işçinin sendikalarına üye oldukları için işten çıkarıldığını anımsatan İnanç, şöyle devam etti:
     Türkiyede çalışma hayatı çok farklı. Adıyaman ile Adana arasında, Afrika ile Almanya gibi fark var. Adıyamanda şu anda bir tekstil fabrikasında eylemdeyiz. Çalışan arkadaşlar, sendikamıza üye oldular. İş yerindeki hukuksuzlukları protesto ettiler, kayıt dışılığı, eksik gün bildirimini protesto ettiler. Maaşlarının az olmasını, ellerindeki maaşlarının işverenler tarafından alınmasını protesto ettiler ve sendikamıza üye oldular. O fabrika da çalışan arkadaşlarımızın tamamını kapı önüne koydu. Bütün mücadelemiz kayıt dışı işletmelerle. Bunun için Adıyamandaki eylemlerimiz de devam ediyor. Adıyamandaki kayıt dışılık Adanadaki işçilerimize de zarar veriyor.
    
     -Gaziantepteki patlama-
    
     İnanç, geçtiğimiz günlerde Gaziantepte bir fabrikada meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçilerden iki tanesinin Suriyeli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Patlamada ölen işçilerden ikisi Suriyeliydi ama yaralılardan kaç tanesi Suriyeliydi bunu bilemiyoruz. Bununla ilgili ülke gündeminde bir şey konuşulmadı. Suriyeliler, Gaziantep ve Türkiyenin diğer yerlerinde kayıt dışı çalıştırılıyor. Çalışma hayatının gerçekleri bunlar. Eğer Türkiyede kayıt dışı çalışmayla mücadele edilmezse, kayıtlı ve örgütlü işletmeler de zarar görecektir. Türkiyede kayıt dışı çalışma ile mücadele eden tek sendika var, o da Öz İplik-İş Sendikası.
     İnanç, sendikalarının çalışmaları hakkında da bilgi verdi.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER