ÖZ

ÖZ-DE-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Köprülü: Dershaneler özel ders ihtiyacını ekonomik bir şekilde karşılıyor. Sınavlar kaldırılsa bile dershanelere olan ihtiyaç devam edecektir


İZMİR (A.A) - Özel Dershaneler Birliği (ÖZ-DE-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü, Dershaneler özel ders ihtiyacını ekonomik bir şekilde karşılıyor. Sınavlar kaldırılsa bile dershanelere olan ihtiyaç devam edecektir dedi.
     Köprülü, İzmir Ticaret Odasında (İZTO) düzenlenen Dershanelerin eğitim öğretim yaşamına katkıları toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiyede devletin denetiminde yaklaşık 4 bin dershane, bu rakamın yarısı kadar da kaçak büro denilen Milli Eğitim Bakanlığından izin almadan çalışan sözde dershane bulunduğunu belirterek, rakamların ülkede dershaneye ihtiyaç olduğunu gösterdiğini söyledi.
     Özel dershanenin, özel ders ihtiyacının kurumsal yapılarla giderilmesini sağladığını kaydeden Köprülü, sektörün 100 bin aileye ekmek verdiğini ifade etti.
     Köprülü, dershanelerin kapatılmasına ilişkin tartışmalara değinerek, Veliler ve öğrenciler dershaneleri bizden daha çok sahipleniyorlar. Dershaneler özel ders ihtiyacını ekonomik bir şekilde karşılıyor. Sınavlar kaldırılsa bile dershanelere olan ihtiyaç devam edecektir. Asıl gereken eğitimin temel sorunlarının çözülmesidir diye konuştu.
     Sınav sistemlerinin dershaneyi nasıl engelleriz- düşüncesiyle kurgulandığını söyleyen Köprülü, dershaneler öne sürülerek gerekli önlemler alınmadan sınav sistemleriyle oynamanın, eğitimde karmaşa yarattığını savundu.
     İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da, dershanelerin eğitim sisteminin en önemli parçalarından birisi olduğunu ifade ederek, dershanelerin sadece sınava hazırlık için var olmadığını, okula paralel yürütülen eğitim ile okulda verilen eğitimin pekiştirildiği kaydetti.
     Dershanelerin ekonomiye de çok büyük katkı sağladığını kaydeden Demirtaş, Tüm bunları değerlendirdiğimizde sınav sistemi değişse dahi dershaneler varlığını koruyacaktır dedi.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER