Özalp YİBOnun SBS başarısı

Özalp YİBOnun SBS başarısı -SBSde son yıllarda büyük başarı elde eden Özalp YİBOdan bu yıl mezun olan 112 öğrenciden 106sı, çeşitli okullara yerleştirildi -YİBO Müdürü Aksoy: -İdareci ve öğretmenlerimiz hiçbir şekilde maddi


VAN (A.A) - Yahya Öylek - SBSde son yıllarda büyük başarı elde eden Özalp Yatılı İlköğretim Bölge Okulundan (YİBO), bu yıl mezun olan 112 öğrenciden 106sı, çeşitli okullara yerleştirildi.
     Özalp ilçesinde 1994 yılında kurulan YİBO, son yıllarda SBSde gösterdiği başarılarla adından söz ettiriyor.
     Geçen yıl SBS yerleştirme sonuçlarına göre Türkiyedeki YİBOlar arasında birinci olan okulda, bu yıl da mezun olan 112 öğrenciden 9u fen lisesini, 3ü sosyal bilimler lisesini, 14ü Anadolu öğretmen lisesini, 27si Anadolu lisesini, 13ü meslek lisesini, 10unu Anadolu imam hatip lisesini kazandı.
     Devlet Parasız, Yatılı ve Bursluluk Sınavını kazanan 30 öğrencinin de farklı okullara yerleştirilmesiyle mezun olan 112 öğrenciden 106sı bu yıl yeni okullarında eğitimlerine devam edecek.
     Okul Müdürü Salih Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011-2012 eğitim öğretim yılı sonunda okuldan mezun olan 112 öğrenciden sadece 6 öğrencinin herhangi bir sınavı kazanamadığını belirterek, okullarının SBSde yüzde 94,64lük bir başarı sağladığını söyledi.
     SBS sonuçlarına göre, YİBOlar arasında elde ettikleri Türkiye birinciliğini ortaya çıkan başarıyla perçinlediklerini ifade eden Aksoy, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından eğitim öğretimin biraz sekteye uğradığını, fakat idareci ve öğretmenlerin özverili çalışmasıyla başarıyı yakaladıklarını kaydetti.
    
     -Başarının temelinde sevgi yatıyor-
    
     Ortaya çıkan başarının temelinde sevgi olgusunun yattığına inandığını dile getiren Aksoy, İdareci ve öğretmenlerimiz hiçbir şekilde maddiyatla karşılanmayacak yüksek performans sergileyerek öğrenciler için gecelerini gündüzlerine katıyor dedi.
     YİBOların her şeyden önce fedakarlık okulları olduğunu anlatan Aksoy, şöyle konuştu:
     Küçük yaşta ailelerinden uzak kalan çocuklarımız anne ve baba özlemi çekiyor. Öğretmenlerimiz ders dışında belletmenlik görevi yaparak, onların sorunlarıyla anne, baba, abla, ağabey gibi ilgilenerek onların bu özlemini gidermeye çalışıyor. Öğretmenlerimiz bazen de bir psikolog gibi kendilerini dinleyerek, empati kuruyor ve rehberlik yapıyor. Çocuklarımızı severek, onların yatılı okulda okumasının vermiş olduğu ezikliği hissettirmeden bir aile ortamında ders çalışma imkanı sağlıyorlar.
     Öğrencilerin derslerinde başarılı olması için gösterdiği gayret kadar farklı alanlarda kendilerini geliştirmeleri için de çaba gösterdiklerini anlatan Aksoy, öğrencilerin sosyal ve sportif faaliyetlere katılımlarını da teşvik ettiklerini vurguladı.
     Aksoy, ilçede yapılan voleybol, basketbol, futbol, satranç gibi müsabakalarda okul olarak birinci olduklarına değinerek, çocukların her yönüyle gelişimlerine katkı sağladıklarını belirtti.
     Öğrencilerin sınavlarda gösterdiği başarının tek başına yetmediğini dile getiren Aksoy, Öğrencinin aldığı puana göre, kendisini yönlendirmek ve doğru tercih yapmak da önemlidir. Bu konuda tecrübeli bir ekibimiz var. Bu ekibimiz her öğrencimizle ayrı ayrı ilgilenerek tercihlerini yapıyor ve emeklerinin boşa gitmesinin önüne geçiyorlar. Bu da yerleştirme oranını yükseltiyor diye konuştu.
    
     -İdareci ve öğretmenlere teşekkür-
    
     Siirt Fen Lisesini kazan Suat Altınköprü, ilçeye bağlı Hazine köyü Akgöl mezrasından gelerek 1. sınıftan bu yana YİBOda eğitim aldığını belirtti.
     Yakaladığı başarının en büyük mimarının öğretmenleri olduğuna dikkati çeken Altınköprü, geçmiş yıllarda fen lisesi başta olmak üzere farklı okulları kazanan ağabeylerinin başarısının kendilerini kamçıladığını dile getirdi.
     Altınköprü, sürekli yanlarında olan sorularını çözerek destek olan öğretmenlerinin verdiği desteğe teşekkür etti.
     Ardahan Fen Lisesini kazanan Sinan Kayacan da elde ettiği başarıda öğretmenlerinin fedakarlığının yattığını bildirerek, şunları kaydetti:
     Öğretmenlerimiz bizim için çok iyi bir eğitim ortamı hazırladılar. Her türlü ihtiyacımızı karşıladılar. Sadece ders çalışmadık, her gün düzenli olarak kitap okuduk. Bunun da başarımızda önemli yeri var. Takıldığımız ve çözemediğimiz bir soru olduğu zaman öğretmenlerimizi yanı başımızda bulduk. Onların emeklerini unutamayız. Okulda bir aile ortamı oluşturdular, bize bir anne ve baba gibi şefkat gösterdiler.
     Siirt Fen Lisesine yerleşen Mehmet Vefa Demir ise Her gün ortalama 200 soru çözdüm. Dershaneye gitme imkanımız yoktu. Ama burada kaynak sorunu çekmedik. Öğretmenlerimizin yardımıyla yeterli derecede kaynak kitaba sahip olduk. İyi bir ortamımız da var. Biz de çalıştık. Sonuçta bu başarı ortaya çıktı. İnşallah bizden sonra okulun başarısı daha da katlanır ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Özalp YİBOnun SBS başarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER