Özel İdareden anaokullarına dev kaynak

Özel İdareden anaokullarına dev kaynak


KAYSERİ (A.A) - Kayseri İl Özel İdaresi, ilköğretim ve orta öğretimin yanı sıra okul öncesi eğitimin geliştirilmesi amacıyla 4.5 milyon liralık bir kaynağı anaokullarının yapımına ayırdı.
     Bu kapsamda 6 ana okulunun yapım ihalesini gerçekleştiren İl Özel İdaresi, önümüzdeki günlerde de 9 ayrı ihale gerçekleştirecek. İl Genel Sekreteri Mustafa Atsız, her fırsatta vurguladıkları eğitim yatırımlarını hız kesmeden sürdürdüklerini, okul öncesi eğitimin sadece merkezde değil her alanda sağlanabilmesi amacıyla anaokulu yapımına bu yıl daha çok ağırlık verdiklerini kaydetti. İl Özel İdaresi olarak eğitim yatırımlarının bu yıl 20 milyon liraya ulaşmasını beklediklerini belirten Atsız, okul öncesi eğitime ayrılan tutarında 4.5 milyon liranın üzerinde olduğunun söyledi. Öte yandan, İl Özel İdaresi Teknik Hizmetler Biriminde gerçekleşen Develi ilçesine anaokulu yapım ihalesine 7 firma katılarak 368 bin 950 lira ile 468 bin 200 lira arasında teklifler verdi.
     Yaklaşık maliyeti 616 bin 846 lira olan ihalenin kesin sonucu komisyonun yapacağı değerlendirmenin ardından kesinlik kazanacak.
     (ÖZK-İÇR)
<< Önceki Haber Özel İdareden anaokullarına dev kaynak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER