Pankobirlikten üreticilere avans ödemesi

Pankobirlikten üreticilere avans ödemesi


KONYA (A.A) - Pankobirlikten üreticilere avans ödemesi yapıldı.
     Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, üreticiyi kimseye muhtaç etmemek için bu yıl avans ödemelerini erkene aldıklarını söyledi.
     Konya Şekerin son 15 günde üreticiye verdiği desteğin motorin avansı ile birlikte 49 milyon lirayı aşacağını ifade eden Konuk, toplamda da 164,6 milyon liralık bir avans ödemesi rakamına ulaşacaklarını bildirdi.
     Bu sene hem nakdi hem ayni avans ödemelerini normal zamanından 2-3 hafta önce yaptıklarını hatırlatan Konuk, Bunun bir sebebi var. Hepimizin malumu bu yıl iklim koşulları üretici açısından, tarımsal üretim açısından elverişli değildi. Özellikle yeterince yağış düşmemesi nedeniyle tahıl ambarı Konya da rekoltenin geçen yıla göre yaklaşık dörtte bir oranında düşmesine neden oldu dedi.
     Problemin sadece hububatta da yaşanmadığını, başka ürünleri eken çoğu üreticinin ikinci kez ekim yapmak zorunda kaldığını vurgulayan Konuk, üreticinin hasadını yapamadan ek bir maliyet üstlenmek zorunda kaldığına dikkati çekti.
     Konuk, üreticinin elde avuçta ne varsa tarlasına yatırdığını, şimdi hasat zamanı geldiğini ancak ilk hasadı yaptığı buğday ve arpadan da beklediği tonajı alamadığını belirterek, Daha tarlada yapılacak işi ve o işin gereği olarak yapması gereken masrafları olan üreticimizin dara düşmesine müsaade edemezdik ve etmedik. Bu kadar büyük parayı her avans dağıtımında ortalama 3 hafta önce ödemenin bir maliyeti var. Kurum olarak biz bu yıl darda olan üreticiye erken avans dağıttık diye konuştu.
    
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber Pankobirlikten üreticilere avans ödemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER