Pariste 3 kadının öldürülmesi

Pariste 3 kadının öldürülmesi -Diyarbakır TSO, DESOB VE DİSİAD, yarınki cenaze törenine ilişkin hassasiyet ve duyarlılık çağrısında bulundu -DTSO Başkanı Can: Diyarbakır yarın, bir sınav veriyor. Bu konuda herkesin üst


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) ile Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSAD) Fransanın başkenti Pariste öldürülen 3 kişi için yarın düzenlenecek cenaze törenine ilişkin hassasiyet ve duyarlılık çağrısında bulundu.
     DTSO Başkanı Remzi Can, DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu ile DİSİAD Başkanı Burç Baysal, DTSO hizmet binasında, Pariste öldürülen 3 kişi için Diyarbakırda düzenlenecek cenaze törenine ilişkin ortak basın açıklaması yaptı.
     Açıklamayı okuyan Can, Kürt sorununun çözümü yolunda önemli bir dönemden geçildiğini ifade ederek, tam da bu dönemi provoke edercesine gerçekleşen Paristeki cinayetlerin, şimdiye kadar tüm tarafların sağduyulu yaklaşımı sonucu beklendiğinin aksine toplumdaki barış istemini kuvvetlendirdiğini söyledi.
     Diyarbakıra gelecek olan cenazelerin karşılama ve uğurlama törenlerinde yüksek hassasiyet ve duyarlılık gerektiğini ifade eden Can, hükümet ve BDP cephesinden yapılan sağduyu çağrılarına sahip çıkmak ve olası gerilimlerin önünü almak adına ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.
     Can, bugün bu çerçevede yetkililer ve BDP ile görüşmelerde bulunduklarını belirterek, şunları söyledi:
     Diyarbakır Valisi sayın Mustafa Toprak ile yaptığımız görüşmede, sayın vali olumlu yaklaşımlarını bizimle paylaşmış ve yarının sağduyulu ve dikkatli çabalarla, provokasyona sebep olunmadan atlatılacağına inancını bizlerle paylaşmıştır. Aynı şekilde BDP Diyarbakır İl Başkanı sayın Zübeyde Zümrüt ve BDP yetkilileriyle de yaptığımız görüşmede, cenaze töreninin sessizlik ve taziye hassasiyeti içinde geçeceğini beyan etmişlerdir. Umarız ki bu sessizlik, barışa en büyük katkıyı sağlayacak ve böylesi karanlık bir saldırının dahi barışı kuvvetlendiren bir rüzgara dönüştüğünü tüm dünya görecektir. Gerek yetkililerin gerekse de BDP yetkililerinin titiz ve dikkatli çabalarına katkı sunmak için, halkımızın da en ufak bir heyecana gelmemesini, taşkınlıklara karşı azami dikkat içinde bulunmasını arzuluyoruz. Süreci provoke ederek barış yolunu engelleyici her tür yaklaşımın karşısında olduğumuzu belirtir, kitleye dışarıdan bir müdahale kadar içeriden de olası taşkınlıkların karşısında olduğumuzu kamuoyuna ilan ediyoruz.
     Gazetecilerin törene ilişkin soruları üzerine Can, Diyarbakır yarın bir sınav veriyor. Bu konuda herkesin üstüne düşeni yapması lazım dedi.
    
     Muhabir: Meral Özdemir - Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Pariste 3 kadının öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER