Pariste üç kadının öldürülmesi

Pariste üç kadının öldürülmesi -Fransanın başkenti Pariste öldürülen Fidan Doğanın cenazesi Adıyamana getirildi -BDP Şırnak Milletvekili Kaplan: -Bu süreci baltalamak isteyen, ülkede barış ve özgürlüğü boğmak isteyenlere,


ADIYAMAN (A.A) - Fransanın başkenti Pariste öldürülen Fidan Doğanın cenazesi Adıyamana getirildi.
     Doğanın cenazesi Diyarbakırda düzenlenen törenin ardından getirildiği kentte araç konvoyuyla cemevine ulaştırıldı. Cenaze cemevi içindeki büyük salona konuldu. Güvenlik güçleri, cemevi etrafında önlem aldı.
     Cenaze töreni için kente gelen BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, bir gazetecinin, İmralıyla yapılan görüşmelerden sonra Pariste meydana gelen bu olay barış sürecini etkiler mi- sorusu üzerine şunları kaydetti:
     Bu vahşi katliamı Pariste de Diyarbakırda da binlerce kişi protesto etti. Bu süreci baltalamak isteyen, ülkede barış ve özgürlüğü boğmak isteyenlere, bugün Diyarbakırda yapılan törende yüz binlerin duruşu çok anlamlı bir cevaptı. Bugün de Adıyamandayız.
     Arkadaşlarımızın bir kısmı Tunceli ve Mersine gitti. Bu süreci eğer hepimiz hassasiyetle götürürsek barış sürecini, İmralı görüşmelerini umarız ki sonuçlandırabiliriz. Hepimiz bu konuda daha hassas bir dönemden geçiyoruz. Bu sorumlulukla davranıyoruz. İnanıyoruz ki başaracağız. Çünkü halkımızın yüzde yüzü barış istiyor
     Başka bir gazetecinin, Görüşmelerin ne aşamada olduğu yönündeki sorusunu, Şu anda cenazelerimizi aldık, memleketlerine gönderiyoruz. Önümüzdeki hafta itibarıyla önemli şeyler olabilir şeklinde cevaplandırdı.
     Cenazeyle birlikte BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile BDP milletvekilleri Ayla Akat Ata ve İbrahim Binici da cemevine geldi.
     Doğanın cenazesinin yarın Kahramanmaraşta toprağa verilmesi bekleniyor.
     Pariste, 10 Ocak 2013 tarihinde Kürt Enstitüsünde bulunan Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Söylemez başlarından kurşunlanmış olarak bulunmuştu.
    
     Muhabir: Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan / Sevil Çelik
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Pariste üç kadının öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER