FIBA Kadınlar Avrupa Kupası

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası -Kayseri KASKİ: 101 - Dinamo Kursk: 86 Salon: Kadir Has Hakemler: Miodrag Licina (Sırbistan), Milos Koljensic (Karadağ), Tomislav Hordov (Hırvatistan) Kayseri KASKİ: Pınar, Jones 12, Maltsi 21, Martin


KAYSERİ (A.A) - Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek final ilk maçında Kayseri KASKİ, Rus ekibi Dinamo Kursku 101-86 mağlup etti.
     Maça taraftarının desteğini alarak etkili başlayan Kayseri KASKİ, ilk 4 dakikayı 8-2 önde kapattı. Daha sonra oyunda dengeyi sağlayan konuk ekibin bulduğu sayılarla ilk periyot 23-23 tamamlandı.
     İkinci periyotta da oyundaki etkisini artırarak sürdüren Dinamo Kursk, 15. dakikada 34-32 öne geçti. Bu bölümden sonra Kayseri KASKİnin çoğu ataktan yararlanamaması ve Rus temsilcisinin ataklarını sayıya çevirmesiyle, devre, 52-45 konuk ekibin üstünlüğüyle sona erdi.
     Kayseri KASKİ, ikinci yarıya taraftarının desteğiyle 9-0lık bir seriyle başladı. Ev sahibi takım ilk 3 dakikada bulduğu sayılarla karşılaşmada 54-52 öne geçti. Bu bölümde Kayseri temsilcisinde Dimitrakou, etkili oyunuyla dikkati çekti. Çeyreğin son bölümleri iki takımın karşılıklı sayılarıyla 76-74 tamamlandı.
     Son çeyreğe de etkili başlayan Kayseri KASKİ, periyodun ilk 2 dakikasında bulduğu 8 sayı ile durumu 84-74 yaptı. Maçın 37. dakikası karşılıklı sayılarla 90-82 ev sahibi takımın üstünlüğüyle geçildi.
     Kayseri temsilcisi, maçın son bölümünde bulduğu sayılarla karşılaşmadan 15 sayı farkla 101-86 galip ayrıldı.
     Maçta, ev sahibi ekipten Dimitrakou 23, Sanders ise 22 sayıyla karşılaşmanın en skorer oyuncuları oldu.
     Karşılaşmayı, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Savruk ve Kayseri KASKİ Başkanı Ender Batukanın da aralarında bulunduğu 6 bine yakın basketbolsever izledi.
    
     Muhabir: Mustafa Önal - Esma Aygün / Ülkü Parlakyıldız Karakuş
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber FIBA Kadınlar Avrupa Kupası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER