PAÜ Buldan Meslek Yüksekokulu ek binasının

PAÜ Buldan Meslek Yüksekokulu ek binasının temeli atıldı


DENİZLİ (A.A) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Buldan Meslek Yüksekokulu için hayırsever Mustafa Acıpayamoğlunun katkılarıyla yaptırılacak ek binasının temeli törenle atıldı.
     Hayırsever işadamı Mustafa Acıpayamoğlunun babası Süleyman Acıpayamoğlunun adını tayışacak ek binanın temel atma törenine, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı katıldı.
     Vali Demir, törende yaptığı konuşmada, yüksekokulların, bulunduğu yerleşim yerinin eğitim seviyesinin yükselmesi, ekonomisinin canlanması, yörenin gelişmesi, güzelleşmesi ve iş imkanı sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.
     İyi bir etüt çalışması yapılmadan ve altyapısı hazırlanmadan açılan yüksekokullarının, bu hedefi yakalamaktan uzak olduğunu ve aksine o ilçeye zarar verdiğini ifade eden Demir, şunları kaydetti:
     Ancak, Denizlide Pamukkale Üniversitesi, Sayın Rektörümüzün önderliğinde, ilçelerde, ildeki bir fakültede hangi şartlar gerekiyorsa onları sağlamadan yüksekokulu açmıyor. Her konuda Türkiyeye model olan Denizli, eğitim konusunda da örnek teşkil ediyor. Bu bence çok doğru bir iş. Eğitim işi özellikle üniversite eğitimi hevesle yapılacak bir iş, birileri memnun olsun diye yapılacak iş değil. Buldan Meslek Yüksekokulunu yapan Buldanlıoğlu ailesi ile ek binayı yaptıran Acıpayamoğlu ailesine ve bütün hayırseverlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.
     Demir, ek binanın tamamlanmasının ardından meslek yüksekokulunda mimari restorasyon bölümünün açılacağını, açılacak yeni bölümün Buldan için ayrı bir önem taşıdığını dile getirerek, Buldan, Tiripolis gibi antik kente sahip olan bir ilçemiz. Buldanın sahip olduğu değerlerden bir tanesi de Süleymanlı Gölü. Bu bölümün bu kadar tarihi ve kültürü barındıran Buldanda açılacak olması ayrı bir önem taşıyor diye konuştu.
     Demir, konuşmasının ardından hayırsever işadamı Mustafa Acıpayamoğlu ve babası Süleyman Acıpayamoğluna eğitime verdikleri destekten dolayı plaket verdi.
     Vali Abdülkadir Demir ve diğer protokol üyeleri tarafından temeli atılan Buldan Meslek Yüksekokulu Süleyman Acıpayamoğlu ek binası, tamamı hayırsever desteği ile 650 bin liraya mal olacak. Toplam bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak olan ek binanın 1,5 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber PAÜ Buldan Meslek Yüksekokulu ek binasının Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER