PAÜ İlk ve Acil Yardım Program

PAÜ İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Doç. Dr. Özkan: -Trafik kazasında hatalı yaklaşımlar sonucu boyun ya da sırt omurlarında kırığı olan hasta felç kalabilir


DENİZLİ (A.A) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Doç. Dr. Sevgi Özkan, hatalı yaklaşımlar sonucu boyun ya da sırt omurlarında kırığı olan hastanın felç kalabileceğini söyledi.
     PAÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, gaz sıkışması sonucu patlama meydana gelmesi senaryosuna dayalı tatbikat yaptı.
     Denizli İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Pamukkale Üniversitesi Kamu Düzeni ve Güvenlik Hizmetleri Müdürlüğü işbirliğiyle PAÜ Morfoloji binası arkasındaki alanda yapılan Olağandışı Durum Tatbikatında öğrenciler, teorik bilgileri uygulama imkanı buldu.
     Bir minibüsün kaza yapması senaryosuna dayalı tatbikatta, yaralılara müdahale ve ambulansla sevk işleminin yanı sıra yaralı yakınlarının olay yerine gelmeleriyle oluşan ortama kadar tüm detaylar başarıyla uygulandı.
     PAÜ İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Doç. Dr. Sevgi Özkan, tatbikat sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, afet biçiminde ortaya çıkan, ağır hasar, can ve mal kaybına yol açan, toplumun kendi olanaklarıyla baş edemeyeceği problemler olarak tanımlanan olağandışı durumlar nedeniyle dünyada çok sayıda insanın hayatını kaybedebildiğine işaret etti.
     Yüksekten düşme, üzerine bir cisim düşen, trafik kazası geçiren hastada kırık, çıkık ve burkulmalara sıklıkla rastlandığını ifade eden Özkan, Kırıklar, büyük kemik kırıklarında görülebilen ciddi iç kanamalar dışında, hayatı doğrudan tehdit etmeyen olaylardır. Bununla birlikte, hatalı yaklaşımlar sonucu trafik kazasında bir boyun ya da sırt omurlarında kırığı olan hasta felç kalabilir, kol ya da bacak kemiği kırık bir hasta kol ve bacak damarları ve sinirleri kesilip durum ağırlaşabilir dedi.
     (MUÇ-MUS-RMZ)
<< Önceki Haber PAÜ İlk ve Acil Yardım Program Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER