Pendik Belediyesi kültür etkinlikleri

Pendik Belediyesi kültür etkinlikleri -Prof. Dr. İskender Pala: -Mizah, insanı insan yapan öğelerin başındadır


İSTANBUL (A.A) - Prof. Dr. İskender Pala, mizahın insanı insan yapan öğelerin başında geldiğini belirtti.
     Pendik Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen Mizah konulu söyleşiye konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. İskender Pala, Şair Eşref, Baki ve Nabi gibi şairlerin mizahi şiirlerinden örnekler verdi.
     Pala, mizahın sadece gülünecek bir şey olmadığına dikkati çekerek, şunları söyledi:
     Aynı zamanda taşı gediğine koyacak bir şeydir. Mizah, insanı insan yapan öğelerin başındadır. Mizah da bir ihtiyaçtır. Gülümseyen bir yüz, devamlı sadaka dağıtan bir el gibidir. Divan Edebiyatının en eski zamanlarından itibaren komik şiirler ve oyunlar yazılmıştır.
     Mizahın seviyesinin önemine değinen Pala, Mizah dediğiniz zaman ince manalı söz anlıyoruz. Mizah eğer bayağılık derecesinde ise ondan uzak durun. Yani küfürle mizah olmaz. Birçok dizi ya da film bip bip diye geçiyorsa, onların mizahla ilgisi yok. Mizahın asli unsuru nezih olmaktır. Başkalarını aşağılayıcı sözler, mizah sınıfından sayılmaz. Mizahın en önemli yanı, toplum ahlakının göstergesi olmaktır. Mizah yapacaksanız, yüzünüzdeki gülümsemeyi eksik etmeyin ki insanlar sizin şaka yaptığınızı anlasın ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Pendik Belediyesi kültür etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER