Pide ustasının diyabet ve fazla kilo

Pide ustasının diyabet ve fazla kilo mücadelesi -Kastamonuda yaşayan pide ustası Osman Koç, yaptığı diyet sayesinde hem diyabet hastalığından kurtuldu, hem de bir yılda 40 kilo vererek, 140 kilodan 100 kiloya düşmeyi başardı -Pide Us


KASTAMONU (A.A) - Esra Karamuk - Kastamonuda yaşayan diyabet ve obezite hastası pide ustası Osman Koç, yaptığı diyet sayesinde hem diyabet hastalığından kurtuldu, hem de bir yılda 40 kilo vererek, 140 kilodan 100 kiloya düşmeyi başardı.
     İl merkezinde 25 yıldır pide ustası olarak çalışan Osman Koç (41) diyabet ve obezite hastalığı ile yaşarken, babasının bir ayağının diyabet nedeniyle diz altından kesilmesi üzerine başlattığı zayıflama mücadelesinde, başarı sağladı.
     Son bir yılda yaptığı diyet sayesinde, 140 kilodan 100 kiloya düşen Koç, diyabet hastalığından da kurtuldu.
    
     -Diyete başlamadan önce günde 3 tam ekmek ve 1,5 pastırmalı ekmek yiyordum
    
     Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babası Mehmet Koçun diyabet ve obezite hastası olduğunu belirterek, kendisinin de mesleğine başladığı günden itibaren kilo alması sonucu, diyabet ve obezite hastalıklarına yakalandığını söyledi.
     Diyabet hastalığı nedeniyle babasının ayağının bir yıl önce diz altından kesilmesi üzerine zayıflamaya karar verdiğini aktaran Koç, bu amaçla diyetisyene gittiğini ifade etti.
     Koç, diyetisyenin verdiği yoğurt ve meyve ağırlıklı diyeti aksatmadan uyguladığının altını çizerek, şöyle konuştu:
     Diyete başlamadan önce günde 3 tam ekmek ve 1,5 pastırmalı ekmek yiyordum. Diyetle geçen bir yılın sonunda, 40 kilo verdim. Şuanda bende diyabet hastalığı da bitti. Pide salonunda çalışıp da 40 kilo veriyorsam, herkes evinde diyetini yapılabilir ve şeker hastalığından kurtulabilir. Şekerim düştüğü halde çok sağlıklı bir şekilde zayıfladım.
     Şişmanlığın çok büyük zararlarını gördüm. Basit bir örnek vereyim. Mağazaya girdiğim zaman, Size şu kısımdan kıyafet vereceğiz beyefendi dedikleri zaman kendinizi daha bir aşağılanmış hissediyorsunuz. Şimdi istediğim modeli alıp giyiyorum. Şuanda yaşadığım çok güzel bir duygu.
    
     -Kilo verdikten sonra namaz kılmaya başladı-
    
     Kendisini uygulanan diyet ve özellikle yoğurdun zayıflattığını ifade eden Koç, ara öğünlerde yenilen yoğurdun insanı tok tuttuğunu belirtti.
     Koç, diyabet hastalığına yakalananlarda Hastalığın ölene kadar süreceği şeklinde yanlış bir kanı olduğunu belirterek, Şeker hastalığına yakalananlar, Bu işin sonu yok diye düşünmemeli. Asla öyle bir şey yok. Ben buna iyi bir örneğim dedi.
     Kiloluyken bacakları yüzünden namaz kılamadığını aktaran Koç, kilo verdikten sonra namaz kılmaya başladığını söyledi.
     Baba Mehmet Koç (60) da diyabet nedeniyle, geçen yıl İzmitte ayağının kesildiğini ifade ederek, Oğlum fazla kiloluydu. Benden etkilenerek zayıflamaya çalıştı. Şeker hastalığını da yendi diye konuştu.
     Pide salonunda şef olarak çalışan Elvan Karabıyıkoğlu (28) ise, Osman Koçun kilo verdikten sonra büyük bir değişime uğradığını vurgulayarak, Önceki hali müşteriye karşı itici gibiydi. Zayıfladı, düzeldi. Şimdi müşteriye karşı daha sempatik görünmeye başladı diye kaydetti.
    
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Pide ustasının diyabet ve fazla kilo Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER