Polatlı Belediye başkanı Çelik:

Polatlı Belediye başkanı Çelik: -AB hibeleriyle gerçekleştirilecek 24 milyon avroluk atıksu arıtma tesisi ve şebeke yenileme çalışmasında ihale sürecine gelindi


ANKARA (A.A) - Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Avrupa Birliği hibeleriyle yapılacak olan 24 milyon avro bedelli arıtma tesisi ve şebeke yenileme çalışmasında ihale sürecine gelindiğini söyledi.
     Çelik, yaptığı açıklamada, hem şehirleşme açısından hem de sosyal, kültürel, ticari ekonomik, sanayi faaliyetler bakımından şehrin vizyonunu değiştirecek olan bir takım çalışmalara imza attıklarını ve imza atmaya da devam ettiklerini belirtti.
     Çelik, şöyle konuştu:
     Bir yerel yönetim, bir belediye başkanı şehri için ne kadar güzel işler yapmış olursa olsun, o şehrin atık su sorununu çözmedikçe işini tamamlamış olmaz. Bu çerçevede atık su arıtma meselesinin çözümünü çok önemli görüyordum. Bu işin yaklaşık 24 milyon avroluk maliyeti vardı. Polatlı Belediyesinin bütçesinin bu rakamı kaldırma imkanının olmadığını hepimiz biliyoruz. Bizim için atık su projesini borçlanma ya da kredi ile değil hibe ile çözülmesi önemli idi. Bu hususta AB hibelerinden yararlanan 13 belediyenden biriyiz Türkiyede.
     Atık suların arıtılması, belli cadde ve sokaklarımızda içme suyu aspes borularının değiştirilmesi, kimi kolektörlerin değiştirilmesi ve bakımının yapılması, dere ıslah çalışması, 83 kilometre kanalizasyon şebekesi yapılması hususunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile yüzde 90ı AB hibesi olacak şekilde bir çalışma yürütüyorduk. Atıksu arıtma tesisine ilişkin müşavirlik ihalesi duyurusu yapıldı. Bunun maksimum bütçesi 2 milyon 770 bin avro. Son başvuru tarihi 6 Ağustos. İhaleye geçici davet tarihi 10 Eylül. Sözleşme geçici başlama tarihide 25 Aralık 2012. Bunun arkasından yapım ihalelerinin duyuruları gelecek. İnşallah biz bu süreçlerin bu yıl içinde tamamlanıp yapım ihalesi sözleşmelerinin imzalanmasını bekliyoruz.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Polatlı Belediye başkanı Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER