Polatlı Belediyesi ilaçlama çalışması

Polatlı Belediyesi ilaçlama çalışması


ANKARA (A.A) - Ankaranın Polatlı İlçe Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte kene ve uçkun gibi zararlılara karşı ilaçlama çalışmalarına hız verdi.
     Polatlı belediye Başkanı Yakup Çelik, yaptığı açıklamada, halk sağlığı için şehirdeki ilaçlama çalışmalarını kış aylarında virütik hastalıklara karşı cami, okul gibi merkezlerden başladıklarını söyledi. Belediye Başkanı Yakup Çelik, şöyle devam etti:
     Havaların ısınmasıyla birlikte uçkun mücadelesine ağırlık veren ekiplerimiz, böceklere karşı etkili ilaçlar kullanıyor. Kenelere karşı parklarda ve haşare larva üreme sahası olarak tespit edilen su birikintisi, dere yatağı gibi alanlarda sivrisinek ve karasinek larvası imha çalışması yürütülmektedir. Belediyemiz havaların ısınmasıyla birlikte haşerat, şehrin Güneybatısında mezbahane ve besihaneler çevresi, belediye çöplüğü, şehir etrafında bulunan açık alanlar, su birikintisi bulunan küçük bataklık bölgelerde ilaçlama yapılmaktadır. 10 kişiden oluşan 3 ekip sabah erken ve akşam geç saatlerde şehir de bulunan yeşil alan, logar, çöp konteynerlerini çevreye zarar vermeyen AB standartlarına uygun, Sağlık Bakanlığından onaylı ilaçlarla günlük, haftalık, aylık, programlar dahilinde düzenli olarak ilaçlama yapmaktadır.
     Belediye Başkanı Yakup Çelik, tüm vatandaşların her türlü şikayetlerini Alo 153 ya da 623 45 45 numaralı telefona bildirebileceklerini hatırlattı.
    
     Muhabir: Ali Tuna / Ahmet Temürtürkan
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Polatlı Belediyesi ilaçlama çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER