Polis, Ramazanda kimsesizlerin kimi oldu

Polis, Ramazanda kimsesizlerin kimi oldu -Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, Geçmişe Sahip, Geleceğe Ümit projesiyle Ramazan ayında bakıma muhtaç, kapıları çalınmayan, kimsesiz ve engel


ISPARTA (A.A) - Durmuş Genç - Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, Geçmişe Sahip, Geleceğe Ümit projesiyle Ramazan ayında bakıma muhtaç, kapıları çalınmayan kimsesizleri tespit ederek yardımlarına koşuyor.
     Emniyet Müdürlüğünün başlattığı proje kapsamında oluşturulan ekipler, mahalle polisleri ve bin kişilik gönüllü ile kimsesiz ve yaşlıların her gün kapısını çalarak ihtiyaçlarını gideriyor. Yalnız yaşadığı tespit edilen yaşlıları evlerinde ziyaret eden ekipler, ilaç ve gıda yardımında bulunuyor.
     Yedişehitler Mahallesinde yaşayan engelli 70 yaşındaki Fadime Çelikin evine giden polisler, yaşlı kadının ihtiyaçlarını tespit ederek gereken yardımları yaptı.
     Fadime Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en büyük sorununun yalnızlık olduğunu, bu nedenle bazı zorluklar yaşadığını anlattı.
     Oğlunun İzmirde vatani görevini yaptığını, kendisinin hasta olduğu için sürekli evde kaldığını belirten Çelik, Yalnızlığımı polis evlatlarımla gideriyorum. Sağ olsunlar, her zaman ziyaretime geliyorlar. Onlar sayesinde komşularım da artık beni ziyaret ederek kapımı aralıyor, ilaçlarımı veriyor, yemeğimi yediriyorlar dedi.
    
     -60ın üzerinde bakıma muhtaç kişi belirlendi-
    
     Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ise Ispartanın geçmişine ve yaşlısına sahip çıkan bir kent olduğunu söyledi.
     Geçen yıl yalnız yaşayıp kapısı çalınmadığı için evinde öldüğü sonradan öğrenilen 11 kişinin varlığının, Geçmişe Sahip, Geleceğe Ümit projesinin başlangıcı olduğunu belirten Gürkan, Hayırsever vatandaşlarımız ile kimsesiz ve yaşlı vatandaşlarımız arasında köprü vazifesi görmek için çalışmayı başlattık. Kimsesizlerin kimsesi olmak için projeyi başarıyla uygulamaya devam ediyoruz dedi.
     Amaçlarının insanları yalnızlığa mahkum etmeden topluma yeniden kazandırmak olduğunu vurgulayan Gürkan, Toplum Destekli Polis Şubesi birimimiz, Ispartadaki yalnız yaşayan kişilerin tespit edilmesine yönelik çalışma yaptı. Şimdiye kadar 60ın üzerinde bakıma muhtaç, engelli, evsiz, beslenme ve sağlık sorunları olan kişi belirlendi diye konuştu.
     Duyarlı vatandaşların da desteğiyle bu kişilerle komşuluk ilişkileri oluşturulduğunu anlatan Gürkan, bu sayede yalnız yaşayan vatandaşlara bin tane gönüllü komşu oluşturduklarını vurguladı.
     Yapılan çalışmalar ile mahallelerdeki komşuluk ilişkilerini de geliştirdiklerini dile getiren Gürkan, şunları söyledi:
     Artık öyle bir noktaya geldi ki yaşlı ve kimsesizlerimizin ilaç saatlerinde gönüllü komşu gidip onların ilaç almasına, yemek yemesine yardımcı oluyor. Gönüllü komşular yaşlılarımızın kimsesi, destekçisi oldu. Bir yudum çayı beraber paylaşabilecekleri arkadaşlıklar, dostluklar oluştu. Böyle bir şeye aracılık etmek bizi ayrıca mutlu ediyor.
     Bakıma muhtaç vatandaşların yaşam standartlarının çok iyi olmadığını anlatan Gürkan, şöyle devam etti:
     Yalnız yaşayan kimsesiz ve engelli bazı vatandaşlarımızın yaşadıkları ortamın çok sağlıklı olmadığını bizzat kendim de giderek tespit ettim. Hayırsever vatandaşlarımızın da desteğiyle bu kişilerin evlerinde tadilat yaparak insani koşullarda yaşayabilecekleri yerler haline getirdik. Burada önemli olan bunu sürekli hale getirmek. Ekiplerimiz bunu takip ediyor. Hepimizin annesi, babası, ileri yaşlarda yakınları var. Gönüllü komşularımız da hayır işlemenin hazzını yaşıyor ve çok mutlu oluyorlar.
     Öte yandan Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, bu yıl Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılan değerlendirmede 81 ilin arasında sosyal sorumluluk alanında proje üretme ve uygulamada Türkiye birincisi olmuştu.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Polis, Ramazanda kimsesizlerin kimi oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER