Polis memuru boksör, geleceğin sporcularını yetiştiriyor

Polis memuru boksör, geleceğin sporcularını yetiştiriyor -Simav Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru ve eski Milli Takım antrenörü boksör Muammer Sağlam, Sokağı Bırak, Spora Bak projesi kapsamında 27 öğrenciye boks sporunu öğretiy


KÜTAHYA (A.A) - Zekeriya Türkel - Kütahyanın Simav ilçesinde görevli polis memuru ve eski Milli Takım antrenörü boksör Muammer Sağlam, ilçede yürütülen Sokağı Bırak, Spora Bak projesi kapsamında geleceğin sporcularını yetiştiriyor.
     Simavda, Kaymakamlık öncülüğünde Emniyet, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi müdürlüklerince Sokağı Bırak, Spora Bak adlı proje başlatıldı.
     İlçe Spor Salonunda yürütülen proje çerçevesinde boks derslerini, kentte görevli polis memuru ve eski Milli Takım antrenörü 30 yıllık boksör Muammer Sağlam veriyor.
     Milli Takıma altyapı oluşturulması hedefiyle devam eden dersler, hafta içi her gün 17.00-20.00, cumartesi günleri de 14.00-18.00 saatlerinde gerçekleştiriliyor.
    
     -Boks, dünyada en centilmen spordur-
    
     Sağlam, AA muhabirine, 1996-2007 yıllarında Milli Takımda görevde bulunduğunu söyledi.
     Daha önce polis memuru olarak çalıştığı İzmir ve Kütahyada, boks sporuna ilgi duyan gençlere dersler verdiğini belirten Sağlam, yetiştirdiği birçok sporcunun ulusal ve uluslararası turnuvalarda önemli başarılar elde ettiğini bildirdi.
     Sağlam, Simavda başlatılan projeyle çocukların, bilgisayar ve televizyon başında boşa geçen zamanlarının değerlendirilmesi ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan vazgeçirilmesinin hedeflendiğini belirterek, şöyle konuştu:
     Burada şimdilik 27 öğrenciye boks dersleri veriyorum. Şimdiye kadar beklediğimiz kadar ilgi göremedik. Henüz yeni başladık. Bu proje, 10-15 günlük bir proje. Buradaki okullarda çalışmalarımız sürüyor. Beden eğitimi öğretmenleriyle çalışıyoruz. Onlar bize sporcu gönderiyor ya da kendimiz gidip okullardan yetenekli çocukları seçiyoruz. Aynı zamanda emniyet görevlisi arkadaşlarımız, sokakta yaşayan çocukları bize getiriyor. Umarız ki, bu iş dalga dalga yayılır ve gelecek yıl minikler, yıldızlar, gençler dallarında başarılar elde ederiz.
     Anne ve babaların aklına boks denildiğinde vahşet kavramının gelmemesini istediklerini anlatan Sağlam, boksun salonda başlayıp salonda bittiğini dile getirdi.
     Boks, dünyada en centilmen spordur diyen Sağlam, boksun, insanların birbiriyle 3 raunt mücadele ettiği bir savunma sporu olduğunu sözlerine ekledi.
    
     -Milli sporcu olmayı hedefliyorlar-
    
     Kursa katılan öğrencilerden en küçüğü olan Ömer Faruk Karataş (11), kendisini iyi bir sporcu olarak yetiştirip ülkeye yararlı olmak amacıyla buraya geldiğini ifade etti.
     Cemal Mantar (17) da daha önce boks sporunun gereksiz olduğunu düşündüğünü, ancak bu sporu yapmaya başlayınca en centilmen spor olduğunu öğrendiğini belirtti.
     İlker Ulusu (16) ise çocukluğundan bu yana boksa ilgi duyduğunu kaydederek, Hocamız bu takımı kurdu. Bize bu takımı sağladı. Takımımızdan memnunum. Hedefim büyük bir sporcu olup milli maçlara katılmak ve dereceler kazanmak ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Polis memuru boksör, geleceğin sporcularını yetiştiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER