Polis MYO öğrencilerinden organ bağışı

Polis MYO öğrencilerinden organ bağışı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri, organ bağışı kampanyasına destek verdi.
     Polis adayları, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen organ bağışı kampanyasına katkıda bulunmak amacıyla program düzenledi. Organ bağışına karşı duyarlılığı arttırmak için organ bağış formunu doldurarak, Doku ve Organ Bağış Belgesi aldı.
     Programda organ bağışının önemine değinen İl Sağlık Müdürü Metin Karakök, organ bağışıyla birçok kişiye yaşama şansı verildiğini ifade ederek, Bir kişi, bir kimsenin hayatının kurtuluşuna vesile oluyorsa tüm insanlığı kurtarmış gibidir. Bir kişi de bir kimsenin ölümüne sebebiyet veriyorsa tüm insanlığı öldürmüş gibidir dedi.
     Sağlıklı bireylerin dahi ilerleyen zamanlarda organ bağışına ihtiyaç duyabileceğini ifade eden Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Osman Metli ise organ bağışıyla bir mesaj verdiklerini aktararak, Kan veriyoruz kanımızla, şehit oluyoruz canımızla diye konuştu.
     Öğrencilerinin başlattığı duyarlılık projesine organ bağışında bulunarak destek veren Metli ayrıca, program öncesinde organ bağışı konusunda tedirgin olan, müftü ve sağlık personelleri tarafından bu konuda bilgilendirilen öğrencisi Yakup Çetine mikrofonu uzatarak, Kararın değişti mi- diye sordu. Evet yanıtını veren polis adayı Yakup Çetin arkadaşları tarafından uzun süre alkışlandı.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Polis MYO öğrencilerinden organ bağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER