Polis servis aracına saldırı davası

Polis servis aracına saldırı davası -Diyarbakırda 4ü polis memuru 5 kişinin şehit edildiği, 25 kişinin de yaralandığı saldırıyla ilgili davanın görülmesine devam edildi


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokuluna ait servis otobüsüne yönelik düzenlenen ve 4 polis memuru ile 1 teknisyen yardımcısının şehit edildiği, 25 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili davanın görülmesine devam edildi.
     Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Neytullah Bayram, Halis Yıldeniz, Murat Yıldeniz ve Orhan Fiğan hazır bulundu. Tutuklu sanıklar Ramazan Benice ve Ali Nergiz ise duruşmaya katılmadı.
     Cumhuriyet savcısı, mahkeme heyetinden, Dosyanın kapsamı ve bir kısım atılı suçlar yönünden değişmesi muhtemel yasa değişiklikleri değerlendirildiğinde, dosyanın mütalaa hazırlamak üzere yeniden savcılığa tevdi edilmesine karar verilmesini talep etti.
     Söz alan tutuklu sanıkların Kürtçe savunma yapma talebi mahkemece reddedildi. Mahkeme heyeti, duruşma tutanağına, sanıkların Kürtçe olduğu tahmin edilen bir dilde beyanda bulundukları görüldü diye yazdırdı.
     Sanık avukatları, iddia makamının esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sunduktan sonra ayrıntılı savunma yapacaklarını belirtti.
     Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından dosyanın, mütalaasını hazırlamak üzere cumhuriyet savcısına tevdi edilmesine karar verdi.
     Tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamını kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.
    
     -İddianameden-
    
     Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, saldırıyı gerçekleştiren 3 sanık ile saldırı talimatını örgütün dağ kadrosundan teröristlere ulaştıran 2 sanık hakkında 31er kez ağırlaştırılmış müebbet, çoğu saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü üyesi Reber kod adlı Mehmet Şah Yıldenizin yakınları olan 8 sanık hakkında ise 10ar yıl hapis cezası isteniyor.
     Saldırıyı planlayan ve terör örgütünün dağ kadrosunda bulunan Ziya kod adlı Engin Çatak, Soro kod adlı Salih Kaplan, Rızgar kod adlı Mehmet Söğüt ve saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen Reber kod adlı Mehmet Şah Yıldeniz hakkında yakalama kararı bulunuyor.
     8 Ekim 2008de Diyarbakır-Silvan karayolunda polis servis aracına saldırı düzenlenmiş, saldırıda 4ü polis memuru 5 kişi şehit edilmiş, 25 kişi yaralanmıştı.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Polis servis aracına saldırı davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER