Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü

Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü -Tarsus ve Mut ilçelerinde etkinlik düzenlendi


MERSİN (A.A) - Türk Polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü Mersinin Tarsus ve Mut ilçelerinde törenlerle kutlandı.
     Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Cumhuriyet Alanında yaptığı konuşmada, polis teşkilatının, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, suç işlenmesini önlemek ve suçluları adalete teslim ederek huzur ve güven ortamını oluşturmaya çalıştığını söyledi.
     Halkın polis merkezlerine artık sevgi ve saygıyla baktığını belirten Güldibi, "İnsan haklarına saygılı, vatandaşına sevgi ve saygıyla yaklaşan, şefkat gösteren bir anlayışa sahip olan Türk polisi, toplumun her alanındaki sorununa çözüm noktasında yardımcı olmakta, destek vermektedir" diye konuştu.
     Emniyet Müdür Vekili Ufuk Solmaz ise görevini kahramanca yerine getirirken şehit olan polisleri rahmetle, gazileri saygıyla andıklarını söyledi.
     Ülkede huzur ve güvenin sağlanmasında milletin polise olan güven ve desteğinin önemine işaret eden Solmaz, şunları kaydetti:
     "Ancak teşkilatımızın elde ettiği başarıdan rahatsız olan bazı karanlık güç odakları ve çevreler olabilir. Bunların teşkilatımızı yıpratmak için baş vurdukları taktik ve değişik psikolojik yöntemler bizleri asla yolumuzdan alıkoyamaz. Huzur ve güven ortamının sağlanması ve bunun devamı çok önemlidir. Her alandaki faaliyetlerin başarıya ulaşmasının temel şartı budur. Huzur ve sükun içinde olmayı istemek sizlerin en doğal hakkınızdır."
     Bazı öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin şiir okumaları ve folklor gösterilerinin ardından polis memurları katılımcılara gül dağıttı.
    
     -Muttaki kutlamalar-
    
     Mut ilçesinde ise kutlamalar Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı.
     İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatının kurulduğu günden buyana halkın huzuru ve teminatının anahtarı olduğunu kaydetti.
     Bu kutsal görevi başarılı bir şekilde yürüten teşkilatı kutlayan Şahin, ilçedeki başarıları daha iyi noktalara getirmeye çalıştıklarını vurguladı.
     İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney de milletin güven, sevgi, saygı ve takdirini kazandıklarını söyledi.
     Güney, teşkilat olarak en önemli görevlerinin suçun önlenmesi olduğuna işaret ederek, "Teşkilatımız, özellikle son dönemlerde sürekli gelişen ve değişen dünyamızda suç ve suçlu profillerine karşı mücadelesinde büyük başarılara imza atmaktadır. Başarımızdaki en büyük etkenlerden biri de şüphesiz halktan aldığımız destektir" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve bilgi yarışmasında dereceye giren polislere hediyeleri verildi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt - Ahmet Güler / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER