Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı

Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı -Edirne Valisi Duruer: -"Polis teşkilatımız, suçların önlenmesi ve takibinde, faillerin yakalanmasında son zamanlarda büyük başarılara imza attı"


EDİRNE (A.A) - Edirne Valisi Hasan Duruer, "Polis teşkilatımız suçların önlenmesi ve takibinde, faillerin yakalanmasında son zamanlarda büyük başarılara imza attı" dedi.
     Duruer, polis teşkilatının 168. kuruluş yılı dolayısıyla DSİ 11. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen törende, polis teşkilatı gibi bazı resmi kurum ve kuruluşların devleti ayakta tutan kurumlar olduğunu söyledi.
     Polis sayesinde vatandaşların huzur içerisinde evinde oturduğunu belirten Duruer, "Eğer ticari hayatımızı çok rahat bir şekilde yapabiliyorsak, iş yerlerimizde huzurlu bir şekilde çalışabiliyorsak bunda güvenlik kuvvetlerimizin çok büyük emeği ve gayreti vardır. Polisin son zamanlarda gerek teknik gerekse eğitim konusunda geliştiğini düşünüyorum. Polis teşkilatımız suçların önlenmesi ve takibinde, faillerin yakalanmasında son zamanlarda büyük başarılara imza attı. Polis teşkilatımızı bu konuda tebrik ediyorum" diye konuştu.
     Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan da polis teşkilatının sürekli değişen ve gelişen çağın şartlarına uygun olarak hareket ettiğini söyledi.
     Türk polis teşkilatının, operasyon gücü ile dünyanın en büyük teşkilatları arasında yer aldığını aktaran Ceylan, "Temel hak ve özgürlüklerin kullanılabilmesi, ülkemizin bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü ve esenliği, Cumhuriyetimizin temel değerleriyle korunması ve yaşatılması için canını vermekten çekinmeyen Türk polisi, aziz milletimizin hizmetindedir" dedi.
     Konuşmaların ardından Türk polis teşkilatının kuruluşunun 168. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.
     Törene, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, kurum ve kuruluş müdürleri ile çok sayıda polis katıldı.
    
     Muhabir: Cihan Demirci/Salih Baran
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER