Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı

Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı -AK Parti Adana milletvekilleri, Çukurova Belediye Başkanı Arıkan ve siyasi partilerin il başkanları polis teşkilatının kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan, Mehmet Şükrü Erdinç, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı ve MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, polis teşkilatının kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
     Milletvekili Fatoş Gürkan, mesajında, kurulduğu günden bu güne ülkemizde dirlik ve düzeni korumak için büyük çaba gösteren polis teşkilatının, toplumsal huzurun sağlanmasının en önemli güvencelerinden birisi olduğunu belirtti.
     Emniyet güçlerinin, güvenliğin, huzurun ve düzenin sürekli kılınması noktasında gece gündüz demeden, adalet, eşitlik, sabır, hoşgörü ve nezaket çerçevesinde hareket ettiğini bildiren Gürkan, gerektiğinde canını hiçe sayarak görevini her zaman fedakarca yerine getirdiğini ifade etti.
     Gürkan, polisin, cesaretini ve kabiliyetlerini bilimsel gelişmeler ve teknoloji ile birleştirdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     "Polis teşkilatımız, yüksek vazife şuuru ile ülke genelinde, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bir arada yaşamasını sağlama ve sağlanan bu ortamı kararlı bir şekilde devam ettirme görevini başarıyla yerine getirmektedir. Bu düşüncelerle, yurdumuzun her köşesinde özveri ile görev yapan emniyet teşkilatımızın güzide mensuplarını takdirle selamlıyor, vatanın bölünmez bütünlüğünün korunması ve ülkemizde emniyet ve asayişin sağlanması uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum."
    
     -Milletvekili Erdinç-
    
     AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç de polis teşkilatının gece, gündüz, bayram, tatil demeden çok ağır şartlar altında, her türlü riski göze alıp, hayatlarını tehlikeye atarak görev yaptığını belirtti.
     Türk polisinin, sadece adi suçlarla değil, her geçen gün gelişen ve değişen şartlar altında ortaya çıkan yeni suç tipleriyle de başa çıkmayı başardığını bildiren Erdinç, "Toplumda huzur ve güvenliğin sağlanması, tüm özgürlüklerin ve demokrasinin daha iyi yaşanmasını da beraberinde getirecektir. Bu vesile ile emniyet teşkilatının bu anlamlı gününü kutlar, şehit olanlara Allahtan rahmet, gazi olanlara ise uzun ömürler dilerim" ifadeleri kullandı.
    
     -Çukurova Belediye Başkanı Arıkan-
    
     Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan da polis teşkilatının Türkiye Cumhuriyetinin köklü ve temel kurumlarından biri olduğunu belirtti.
     Polis teşkilatının tüm yurtta huzur ve güvenliği sağlamak uğruna canlarını tehlikeye atarak özveri ve cesaretle görevini yerine getirdiğini ifade eden Arıkan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     "Polis teşkilatımız gün geçtikçe biraz daha güçlenip, günün modern araç ve gereçleriyle donanmıştır. 168. yaşını kutlayan polis teşkilatı bugün teknolojik alt yapıya sahip bir konuma gelmiş, modern bir teşkilat konumuna ulaşmıştır. Bu onurlu görevi yerine getiren tüm emniyet mensuplarını kutluyor, görevi sırasında şehit olan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize ve ailelerine uzun ömürler diliyorum."
    
     -AK Parti İl Başkanı Yağcı-
    
     AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı da Türk polisinin huzur ve güvende örnek teşkil ettiğini belirtti.
     Polisin başarılı çalışmalarının devamını dileyen Yağcı, "Halkın huzur içinde yaşaması, genel güvenlik ve asayişin temini, devletimizin bütünlüğü için fedakarca hizmet veren polislerimize görevlerinde başarılar diliyorum. Polis teşkilatımız, bugün, devletinden ve halkından aldığı destekle, kurulduğu günlere göre çok daha güçlüdür" ifadeleri kullandı.
    
    
     -MHP Adana İl Başkanı İzgioğlu-
    
     MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu da polis teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutladı.
     Türk polisinin 168 yıldır iç güvenlik ve halkın huzurunu önceliğine alan kutsal bir çalışmanın içinde olduğunu bildiren İzgioğlu, mesajında şunları kaydetti:
     "Neredeyse iki asra yakın bir zamanda ayakta duran, ülkemizin en önemli ve değerli kurumlarından biri olan emniyet teşkilatının bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetlerin milletimizin huzuruna, birliğine hizmet eden bir anlayışla gerçekleştirildiğini biliyoruz. Bu güzide kurumu, zaman zaman iktidar sahiplerinin şahsi ihtirasları uğruna art niyetli kullanma niyet ve çabaları dikkat çekmiş olsa da milletimizin gönlünde taht kuran değerli personel ve yöneticiler bu girişimleri her zaman boşa çıkarmasını bilmiştir."
     Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Adana Şube Başkanı Deniz Köse ve AK Parti Adana İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse de birer mesaj yayımlayarak, polis teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutladı.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER