Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı

Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -"Polisimiz, ülkemizde huzur ve güvenin teminatıdır"


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, polisin ülkede huzur ve güvenin teminatı olduğunu bildirdi.
     Güzelbey, Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, Türk polisinin, gösterdiği olağanüstü gayret ve yaptığı hizmetle, milletinin gönlünde taht kurmanın haklı gururunu yaşadığını belirtti.
     Güzelbey, emniyet mensuplarının halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, suç işlenmesini önlemek ve suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri yerine getirmenin yanı sıra, ülkedeki huzur ve güven ortamının tesisinde de büyük rol üstlendiğini vurguladı.
     Geçmişi 168 yıla sahip emniyet teşkilatının birikim ve tecrübeleriyle çağın yeniliklerini ve demokratik değerleri özümseyerek üstlendiği zor görevi, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı başarıyla sürdürdüğüne işaret eden Güzelbey, şunları kaydetti:
     "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, Türk polisini Cumhuriyetin ve kanunların düşmanlarına karşı bir kalkan olarak nitelemiştir. Bu bilinçle görev yapan polisimiz, görevi esnasında canını feda etmekten kaçınmamış, Türk milleti de polisine her zaman güvenmiş, her türlü desteği vererek yanında yer almıştır. Polisimiz ülkede huzur ve güvenin teminatıdır. Bu anlamlı günde, halkın güven içerisinde yaşamaları için, gece gündüz demeden şehrimizde ve yurdumuzun her köşesinde görev yapan emniyet teşkilatımızın her kademesindeki fedakar ve cefakar mensuplarını takdirle selamlıyorum."
    
     -Fadıloğlunun mesajı
    
     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümünü kutladı.
     Fadıloğlu, yıl dönümünü dolayısıyla yayınladığı mesajında, ülkenin dört bir tarafında büyük bir özveriyle çalışan ve bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan emniyet güçlerinin ve ailelerinin bayramını kutladığını belirtti.
     Yetkilerini yasalardan, desteğini halktan alan emniyet teşkilatının, demokratik düzenin olduğu gibi toplumsal yaşantının da en önemli teminatlarından biri olduğunu aktaran Fadıloğlu, şunları kaydetti:
     "Suçla mücadele yaklaşımlarına göre, suç ve suçluluğa yönelik toplumun da duyarlı ve bilinçli olması gerekmektedir. 168inci yılını kutlayan polis teşkilatımızın, hep yanımızda olduğunu bilmek, bizlere güven ve huzur vermektedir. Emniyet hizmeti, toplum hayatındaki zorluklar açısından büyük önem arz eden bir kamu hizmetidir. Bu hizmetin toplumsal hayattaki yerine bakıldığı zaman kamu düzeninin sağlanmasının insanların birlikte, yani toplum halinde yaşayabilmelerinin vazgeçilmez ve birinci derecede bir şartı olduğu görülür. Halkımızın güvenliği konusunda emniyet teşkilatımızın bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da hassasiyetle ve halkımızı kucaklayarak görev yapacağına yürekten inanıyorum."
    
     -"Polisimiz her zaman fedakarca çalışıyor"-
    
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, polisin her zaman fedakarca çalıştığını bildirdi.
     Tahmazoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, tüm polis teşkilatı ile ailelerinin polis haftasını kutladı. Türk polisinin gücünü halktan ve kanunlardan aldığını belirten Tahmazoğlu, 10 Nisan 1845 yılında kurulan Türk polis teşkilatının halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, suç işlenmesini önlemek ve suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri yerine getirmenin yanı sıra, ülkedeki huzur ve güven ortamının tesisinde de büyük rol üstlendiğini kaydetti.
     Tahmazoğlu, şunları aktardı:
     "Kamu düzenini koruyan kanunların uygulanmasında emniyet teşkilatımıza önemli görevler düşmektedir. Emniyet teşkilatımız, devletimizin demokratik otoritesinin meşru gücünü temsil etmektedir. Bilinmelidir ki demokrasinin yaşaması, huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla mümkündür. Gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk polisi, görevini her zaman fedakarca yapmış, gerektiğinde canını vererek görevlerini yerine getirmekte, bundan dolayı da toplumumuzun güven ve takdirini kazanmıştır."
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER