Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı

Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı


MANİSA (A.A) - Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü Manisada törenle kutlandı.
     Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Polis teşkilatının şan ve şerefle yazdığı 167 yıllık bir maziyi geride bıraktığını belirten Çetin, 168. kuruluş yılına girerken, sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşıdığını söyledi.
     Çetin, şöyle devam etti:
     Türk polisi, çağdaş ülkelerin kullandığı araç, gereç ve yöntemleri kullanmayı kendine amaç edinmiş, dünyada ortaya çıkan gelişmelere paralel olarak milletimizin değişen beklentilerine cevap vermek için sürekli kendini yenilemiştir. Bizler bu görevi yerine getirirken, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğumuzu asla unutmuyoruz. Çünkü adalete dayanmayan güç zorbalıktır, zalimliktir. Ama kuvvete dayanmayan adalette aciz olur. hukuk devletinde polis adalete dayalı bir kuvvettir. Onun için zalim değildir, adaletlidir. Korkulan değil, güvenilen bir güçtür. Bizler bu görevi yerine getirirken, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğumuzu asla unutmuyoruz.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER