Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı

Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Dinar ilçesinde Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168. yıl dönümü kutlamaları Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
     Dinar Kaymakamı Avni Kula, burada yaptığı konuşmada, sağlık ve eğitimin sürdürülebilmesi için güvenliğe ihtiyaç duyulduğunu, güvenliğin olmaması halinde ise sürdürülebilirliğin imkanı olmadığını söyledi. Önce toplumda huzurlu yaşayabilme, sokağa rahat çıkabilme, sokakta rahat gezebilme, geleceğe bu konuda daha rahat bakabilmek ve bunlardan emin olabilmenin çok önemli olduğunu belirten Kula, şunları söyledi:
     Türkiye eğitimde çok üst düzeylere geldi. Önceleri ortaokul mezunları ilçe emniyet müdürlüğü yaparken bugün polis teşkilatımızın neredeyse yüzde 70i yüksek okul mezunu oldu. Emniyet teşkilatımızı tebrik ediyorum her ne kadar polis sayımız az da olsa görevlerini en iyi şekilde yapıyorlar.
     İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yapar da 155 polis imdat telefonu yoluyla güvenlik hizmetlerinin vatandaşların emrine amade olduğunu söyledi.
     Daha sonra, Şakirünver İlkokulu ve Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekipleri tarafından davetlilere gösteriler sunuldu.
     Etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Müslüm Arslan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Asil Aydın, CHP İlçe Başkanı Mevlit Er, Esnaf Kefalet Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Veysel Topçu, daire amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Başmakçı-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Başmakçı ilçesinde Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü törenlerle kutlandı.
     Tavukçuluk Kooperatifi Toplantı Salonunda düzenlenen törene, Kaymakam Ali Polat, Cumhuriyet Savcısı Salih Bahadır Yıldırım, Belediye Başkanı Halil Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Kara, İlçe Emniyet Teşkilatı ve aileleri, daire amirleri ve halk katıldı.
     Törende konuşan İlçe Emniyet Amiri Recep Peker Eryılmaz, devletin anayasal ve vazgeçilmez kurumlarından birisi olan emniyet teşkilatı, toplum huzur ve güveni sağlamak, kişilerin can ve mal emniyetini sağlamak, kanun hakimiyetini ve kamu otoritesini tesis etmek gibi zor görevler üstlendiğini söyledi.
     Daha sonra, halk oyunu gösterileri, şiirler okundu. Okullarda yapılan polis konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye girenlere hediyeleri verildi.
     Program verilen ikramlarla sona erdi.
    
     Muhabir: Eser Devran Çekinir - Esma Eser / Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER