Polisin çalışması kameraya kaydedilecek

Polisin çalışması kameraya kaydedilecek -Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından 15 polis aracına, 11 saat kayıt yapabilen kamera taktırıldı -Isparta Valisi Oğuz: -Kamera hem suçla mücadelede hem de polisin iç denetiminde önemli


ISPARTA (A.A) - Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından 15 polis aracına, polislerin müdahale ettikleri olaylarda yaşanan sorunları en aza indirmek amacıyla 11 saat kayıt yapabilen kamera taktırıldı.
     Kameraların ve Genel Bilgi Taraması (GBT) yapabilen tabletlerin tanıtımı için Isparta Valiliği önünde tören düzenlendi.
     Vali Memduh Oğuz, törende yaptığı konuşmada, Isparta Emniyet Müdürlüğünün huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla teknolojik imkanlardan yararlandığını söyledi.
     Bu doğrultuda polis araçlarının içine yerleştirilen kameraların, polislerin gittikleri olaylarda kayıt yapacağını ve bu şekilde polislerin kötü muamele yaptığı iddialarının aydınlatılmasına katkı sağlayacağını ifade eden Oğuz, kameraların ses kaydı da yapabildiklerini kaydetti.
     Kameraların 50 metrelik alanda çalışma yetisine sahip olduğunu anlatan Oğuz, Kameraların gece görüşünü var. Kamera hem suçla mücadelede hem de polisin iç denetiminde önemli bir rol oynayacak. Isparta Emniyet Müdürlüğü, dünyanın en ileri ülkelerindeki emniyet teşkilatlarının sahip olduğu teknik donanımlara sahip oldu diye konuştu.
     Vali Oğuz, suç işlemiş kişilerin yakalanması amacıyla asayiş uygulamaları esnasında kullanılan GBTnin de alınan 20 tablet ile yapılacağını kaydetti. Bu şekildeki bir uygulama ile bir kişinin 15 saniyede GBTsinin yapılabileceğini dile getiren Oğuz, vatandaşların zaman kaybederek mağdur olmasının önüne geçileceğini vurguladı.
     Oğuz, açıklamanın ardından Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or ile bir polis aracına binerek, kamerayı ve GBT yapabilen tableti inceledi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Polisin çalışması kameraya kaydedilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER