Polislerden Kürtçe uyarı

Polislerden Kürtçe uyarı -Muşta hayvan pazarına giden polis ekipleri, kurbanlık hayvan satıcılarına, hırsız ve sahtekarlara karşı Kürtçe uyarıda bulundu


MUŞ (A.A) - Muşta hayvan pazarına giden polis ekipleri, kurbanlık hayvan satıcılarına, hırsız ve sahtekarlara karşı Kürtçe uyarıda bulundu.
     İl Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramına iki gün kala hayvan pazarında satıcılık yapan vatandaşları bilgilendirmeye yönelik çalışma başlattı.
     Muş-Bingöl karayolunda kurulan hayvan pazarına giden Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Toplum Destekli Polislik Hizmetleri (TDP) Şube Müdürlüğü ekipleri, burada hayvan satıcılarına broşür dağıttı.
     Türkçe bilmeyen hayvan satıcıları ile Kürtçe konuşarak sahte para ve hırsızlıklara karşı uyarıda bulunan polisler, sahte paraların nasıl anlaşılacağına yönelik vatandaşları bilgilendirdi.
     Uygulamadan memnun olduklarını ifade eden hayvan satıcıları da bundan sonra daha dikkatli olacaklarını söyledi.
     Hayvan pazarında kurbanlık satan Salih Baklaya, Polisler bize hem broşür dağıttı hem de sahte paraya karşı uyarıda bulundu. Biz sahte paraya karşı dikkatliydik ama polislerin uyarılarından sonra daha dikkatli olacağız dedi.
     Seyithan Gülesmer ise polislerin Kürtçe anlatımının çok güzel olduğunu belirterek, Türkçeyi tam olarak anlayamayan satıcılarımız var. Polis arkadaşlar bunlara Kürtçe anlattı ve onlar daha iyi anladı diye konuştu.
     Ardından Belediye Meydanında kurulu bayram pazarına geçen polisler, burada da satıcıları ve vatandaşları sahte para ve yan kesiciliğe karşı uyardı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Polislerden Kürtçe uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER