Polonyadan yatırım daveti

Polonyadan yatırım daveti -Büyükelçilik Ticaret ve Yatırımı Geliştirme Bölümü Yöneticisi Başkatip Ratusinska: "Köklü dostluk ilişkilerinin iki ülke arasında yatırıma dönüşmesinin zamanı geldi"


İZMİR (A.A) - Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırımı Geliştirme Bölümü Yöneticisi Başkatip Olga Ratusinska, Türkiye ile Polonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 600 yıllık bir geçmişinin bulunduğunu, köklü olan dostluk ilişkilerinin iki ülke arasında yatırıma dönüşmesinin zamanının geldiğini söyledi.
     İzmir Ticaret Odasında düzenlenen Polonya Yatırım Seminerinde konuşan Ratusinska, Türk yatırımcıları ülkelerine davet etti.
     Polonyada Türkiyeye benzer teşviklerin bulunduğunu kaydeden Ratusinska, büyük ölçekli yatırımlarda teşvik oranının da yükseldiğini dile getirdi. Önümüzdeki yıl Polonyada Türkiye ile ilişkilerin 600. yılının kutlanacağını ifade eden Ratusinska, Türkiyenin ABye tam üyeliğine en fazla destek veren ülkelerden birinin Polonya olduğunu kaydetti.
     Türkiyenin son yıllarda hızlı bir ekonomik büyüme gerçekleştirdiğine dikkati çeken Ratusinska, "Polonya, Rusya ile Almanyanın arasında bulunuyor. Stratejik bir konumdayız. Ülkemizde yatırım yapanlar hem Rusyaya hem de AB ülkelerinin ticari avantajlarından yararlanabilir" dedi.
     İzmir Ticaret Odası Genel Sekreteri Duygu Mutluel de iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin geçen yıl 5 milyar dolar, Polonyada yatırım yapan Türk şirketi sayısının ise 103 olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Polonyadan yatırım daveti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER