Polonya ve Romanyadan KBÜye ziyaret

Polonya ve Romanyadan KBÜye ziyaret


KARABÜK (A.A) - Romanya Transilvania Universty of Braşov Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elena Helerea, Polonya The State College of Computer Science and Business Administration in Lomza Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Eugena Buskowska ve Prof. Dr. Adnrzej Sawicki, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysalı ziyaret etti.
     Prof. Dr. Elena Helerea, ziyarette yaptığı konuşmada, KBÜye 2 yıl öncede geldiğini, 2 yılda kampüs alanının çok büyüdüğüne şahit olduğunu, devasa yapıları görünce şaşırdığını söyledi.
     Üniversitedeki bu kısa sürede gerçekleşen değişime hayran kaldığını belirten Helerea, Karabük Üniversitesi gerçekten çok genç ve modern bir üniversite. Genç bir üniversite olmasına rağmen dinamik bir akademik kadroya ve kaliteli bir eğitim sistemine sahip olduğunu gördük. Umuyorum ki, birçok alanda işbirliklerimiz olacaktır diye konuştu.
     Uysal ise yaptıkları hızlı değişimler, gerçekleştirdikleri projeler ve hedefler bakımından, genç yaşına karşın dünyanın köklü ve saygın bilim kuruluşlarıyla birlikte adından söz edilir bir konuma ulaşan Karabük Üniversitesinin Erasmus programında da hızlı bir gelişme gösterdiğini ifade ederek, İkili işbirliği antlaşması yapılan Avrupa Üniversiteleri ile ilişkileri güçlendirerek yeni proje ortaklıkları oluşturmaya çalışıyoruz. Üniversitemizde Erasmus değişim programının tanıtılması ve farkındalık oluşturulmasına yönelik, eğitim ve tanıtım toplantılarının sayısını her geçen gün arttırmaktayız. Yapılan ikili anlaşmalar sonucunda gerek öğretim üyelerimiz gerekse öğrencilerimiz uluslararası platformda farklı ülkelerin öğrenci ve öğretim üyeleri ile bilimsel ve kültürel alışveriş yapma imkanına sahip olmaktadırlar. diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Polonya ve Romanyadan KBÜye ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER