Polonyalı heyet, Bursada

Polonyalı heyet, Bursada -Reda şehri Belediye Başkan Yardımcısı Kania: -Polonya tarih boyunca Türkiye tarafından dostluk görmüştür


BURSA (A.A) - Polonyanın Reda şehri Belediye Başkan Yardımcısı Teresa Kania, Polonya tarih boyunca Türkiye tarafından dostluk görmüştür dedi.
     Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Polonyanın Reda şehri belediyesi ile Türkiyeden Bursa Valiliği destekleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen Ulusal Ajans Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında Bursaya gelen heyet, Vali Şahabettin Harputu makamında ziyaret etti.
     Kania, burada yaptığı konuşmada, Türkiyede bulunmaktan son derece memnun olduklarını söyledi. Türkiyeyi çok sevdiklerini ifade eden Kania, şöyle konuştu:
     Polonya tarih boyunca Türkiye tarafından dostluk görmüştür. Polonya halkının bugün de Türkiyeye karşı olumlu hisler beslemesinde bu durumun önemli rolü olmuştur. İlişkilerimizin daha da ileriye taşınması arzusundayız. Önümüzdeki yıl Polonya ile Türkiyenin diplomatik ilişkilerinin 600. yılı kutlanacak ve bu kutlamaları beraber yapabilmeyle ilgili Bölge Valisi Mieczyslaw Strukun Vali Harputa özel resmi mektubunu getirdik. Özellikle de iş anlamında bir takım iş birliklerinin yapılabilmesini ümit ediyoruz.
     Vali Harput da Türkiye ile Polonya arasındaki ilişkilerinin 600 yıllık olduğunu belirterek, Polonya, bizim çok köklü ilişkilerimiz ve sıcak dostluğumuz olan bir ülke. Polonyanın özellikle 2. Dünya Savaşından sonra sıkıntılar çektiğini ve son yıllarda da çok hızlı bir gelişme kaydettiğini de biliyoruz. Bu tür ziyaretlerin iki ülke arasındaki ilişkileri yukarıya taşıyacağına inanıyorum dedi.
     Bu arada, Polonyadan Stefana Zeromskiego İlköğretim Okulu Reda Kültür ve Spor Derneği ile Bursadan Dumlupınar Anaokulu, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı ortaklığında, Gelecekteki İş Hayatında Bulunan Çok Uluslu Firmalara Uyum Süreci İçin Gerekli Beceriler başlıklı 2 yıl sürecek, 70 bin avro bütçeli proje hazırlandığı bildirildi.
     İki ülke arasındaki iş birliğini desteklenmek için hazırlanan proje kapsamındaki faaliyetlerle, çocuklar, aileleri ve yerel toplumlar için gerekli olan yabancı dilleri konuşma, tolerans, diğer kültürlere saygı duyma, yaratıcılık, iş birliği yapabilme ve doğru kararlar verebilme becerilerin gelişmesi sağlanacak.
     Konuşmaların ardından Vali Harput, Kaniaya İznik Çinisi hediye etti.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Polonyalı heyet, Bursada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER