Prof. Dr. Işıkaranın ölümü Gölcüklüleri üzdü

Prof. Dr. Işıkaranın ölümü Gölcüklüleri üzdü -Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş: Işıkara, 17 Ağustos 1999 Gölcük depremi sonrası, ilçemizin yeniden yapılandırılması çalışmalarında bizlere verdiği psikolojik destekle, hayata d


KOCAELİ (A.A) - Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, 17 Ağustos 1999 Gölcük depremi sonrası, ilçemizin yeniden yapılandırılması çalışmalarında bizlere verdiği psikolojik destekle, hayata dönüşümüzde önemli katkılar sağladı dedi.
     Kamuoyunda Deprem Dede olarak da bilinen Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkaranın vefatı ile ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Işıkaranın Gölcük ve Gölcüklüler için çok özel bir yeri olduğunu söyledi.
     Ellibeş, 17 Ağustos 1999da yaşadıkları asrın felaketini, yaşayana kadar depremi bildiklerini zannettiklerini ifade ederek, Ama gerçek depremi yaşayınca ne olduğunu o gün anladık. Tabi o günkü süreçten sonra Işıkaranın bir çok değerli akademisyenler gibi, çok önemli katkılar verdi. Gölcükün yeniden yapılandırılması çalışmalarında bizlere verdiği psikolojik destekle, hayata dönüşümüzde önemli katkılar sağladı şeklinde konuştu.
     Deprem öncesi Gölcükün nüfusunun 77 binden, yaşanan deprem sonrası göç nedeniyle 50 binlere kadar düştüğünü, Işıkaranın açıklamaları ile depremde dışarıya göç edenlerin Gölcüke geri dönmesinde etkili olduğunu açıklayan Ellibeş, şunları kaydetti:
     O günlerde Işıkaranın, 10 yıllardır geçecek süre içerisinde böyle bir depremi Gölcük artık yaşamayacak. Depreme dayanıklı yapacağımız binalar da yaşayabilirsiniz. Gölcükte hayat tekrar normale dönebilir açıklamasıyla birlikte Gölcüklüleri gerçekten motive etti. Deprem sonrası demoralize olmuş bir toplumu yeniden hayata sık sıkı bağlanması açısından, rahmetlinin katklıları çok ama çok büyüktü
     Prof. Işıkaranın Gölcüke çok sık geldiğini, hiç bir daveti geri çevirmediğini anlatan Ellibeş, kendisi çok nazik bir insandı. 17 Ağustos anma etkinliklerimize katıldı. Bu şekliyle de bizi unutmadı, bizde onu unutmayacağız ifadesini kullandı.
     Ellibeş, Işıkaranın, deprem farkındalığı oluşturması ve eğitimleri ile yapmış olduğu bilgilendirmelerle tüm Türkiyede olduğu gibi, Gölcükte de insanların kalbinde taht kurduğunu belirterek, Gölcüklüler olarak Deprem Dedemizin ölüm haberine çok üzüldük. Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun dedi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Prof. Dr. Işıkaranın ölümü Gölcüklüleri üzdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER