Prof. Dr. Turan Yazgan, SAÜde anıldı

Prof. Dr. Turan Yazgan, SAÜde anıldı


SAKARYA (A.A) - Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı Kurucusu Prof. Dr. Turan Yazgan, Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) düzenlenen törenle anıldı.
     SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen törende konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Türk Dünyası denilince Bosna Hersekten başlayıp Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Yakutistana kadar giden büyük bir kuşağın anlaşılması gerektiğini söyledi.
     Yazgannın uzun yıllar yılmadan çalıştığını dile getiren Elmas, Öyle bir yüz hattı ve söyleme biçimi var ki sanki işe bugün başlamış bir kişi görüntüsüydü. Büyük hizmetleri olan Turan Yazgan hocamızı rahmetle anıyorum. Tekrar yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyorum dedi.
    
     -Niğde Üniversitesi eski Rektörü Taşdurmaz-
    
     Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı adına konuşan ve vakfın eğitim-öğretim faaliyetlerinin koordinatörlüğünü yürüten Niğde Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşdurmaz ise Türk Dünyası Araştırmaları Vakfının bir misyon vakfı olduğunu ifade etti.
     Taşdurmaz, vakfın siyasi partiler üstü faaliyet gösteren bir araştırma vakfı olduğuna vurgu yaparak, Siyasi, Kültürel tarihi meselelerin araştırmasını yapmak, eğitim çerçevesinde, eğitim faaliyetleri içeresinde olur. Bu manada Turan Yazgan da Türk Dünyası Araştırmalar Vakfıyla Türk dünyası içeresinde özellikle Orta Asyada, Kazakistanda, Azerbaycanda, Kırgızistanda fakülteler, yüksekokullar, bölümler, orta öğretimdeki okullarıyla parasız eğitim vermek suretiyle eğitime odaklanmıştır diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Yazganın hayatını ve eğitim çalışmalarını anlatan kısa film gösterimi yapıldı.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Prof. Dr. Turan Yazgan, SAÜde anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER