Ramazan ayı

Ramazan ayı -AK Parti Burdur Milletvekili Yıldırım: -Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayı olmakla beraber, Allahın rahmet ve bağış kapılarını açtığı bir aydır


BURDUR (A.A) - AK Parti Burdur Milletvekili Hami Yıldırım, Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayı olmakla beraber, Allahın rahmet ve bağış kapılarını açtığı bir aydır dedi.
     Yıldırım, Ramazan ayı dolayısıyla, yaptığı yazılı açıklamada, sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının ön plana çıktığı Ramazan ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi. Bu ayın güzellik ve iyilikten yana pek çok değişime vesile olması temennisinde bulunduklarını belirten Yıldırım, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayı olmakla beraber, Allahın rahmet ve bağış kapılarını açtığı bir aydır. Bizleri bu feyizli ve bereketli aya kavuşturan yüce Rabbimize binlerce hamdolsun. Rabbimizin kullarına sonsuz rahmetini esirgemediği, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim ile şereflendiğimiz bu mübarek ayda, tam bir ihlasla bu güzel günleri hep beraber geçirip, huzur ve barış içerisinde bir çok nimete mazhar olabilmeyi yüce Mevladan diliyorum. Sevgili Peygamber Efendimiz Ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını bildirmiştir. Bu mübarek ay, teravih namazlarıyla sahurdaki güzellikleriyle mukabelelerde Kuran-ı Kerim tilavetleriyle, hatimlerle, kılınan teheccüd namazlarıyla, iftar anının heyecanıyla, Kadir Gecesindeki manevi coşkusuyla, hayır ve hasenatıyla, fitre ve zekatıyla, bayram sabahı neşesiyle yaşadığımız tüm bir yılın hasat vaktidir.
     Yıldırım, Ramazan ayının ibadet ederek ve insanlara iyilik yaparak değerlendirilmesi halinde ebedi saadet kapılarının açılacağını vurguladı.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Güç Gönel

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER