Ramazan ayında 3 çocuğuyla sokakta kaldı

Ramazan ayında 3 çocuğuyla sokakta kaldı -Sakaryada çalıştığı besi çiftliğinden kovulan işçi, eşi ve 3 çocuğuyla evsiz kaldı


SAKARYA (A.A) - Hendek ilçesinde çalıştığı besi çiftliğinden kovulan işçi, eşi ve 3 çocuğuyla ramazan ayında sokakta kaldı.
     Hendek ilçesi Aşağı Çalıca köyündeki besi çiftliğinde 6 gün önce işe giren ve ev eşyalarını çiftliğe taşıyan Ertan Havadar (33), işine son verilmesi nedeniyle eşi ve 3 çocuğuyla sokakta kaldı. Maddi imkansızlıklar nedeniyle ev kiralayamayan Havadar ailesi, ev eşyalarını Erenler ilçesindeki boş araziye yığdı. 2 gündür sokakta geceleyen Havadar ailesi, hayırseverlerden uzanacak yardım eli bekliyor.
     Baba Havadar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce Zonguldaktan Sakaryaya taşındığını, bir süre döküm atölyesinde çalıştığını ve tanıdığı vasıtasıyla 6 gün önce Hendek ilçesindeki besi çiftliğinde işe girdiğini söyledi.
     Kısa bir süre sonra işverenin çiftlikten ayrılmalarını istediğini belirten Havadar, Kendisinden ev bulabilmek için 15 gün süre istedim ancak işveren bunu kabul etmedi. Mağdur durumdayım. Köy muhtarı da bize sahip çıkmadı. Eşyamı getirip buraya yıktılar. Ev kirası verecek param yok. Cebimde param yok, mağdur durumdayım. Çocuklarım aç, oruç tutamıyoruz. Yetkililerin el uzatmasını bekliyorum dedi.
     Havadar, çocuklarıyla sokakta kalmanın çok zor olduğunu, içinde bulunduğu duruma dayanamadığını sözlerine ekledi.
     Anne Havadar ise çiftlik sahibinin kendilerini zorla dışarı çıkardığını ve kendisini de darp ettiğini öne sürdü.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı / Veysel Kara
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Ramazan ayında 3 çocuğuyla sokakta kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER