Ramazan Bayramı

Ramazan Bayramı -Isparta Müftüsü Avcı: -Ramazanda elde ettiğimiz kazanımları, güzel haslet ve yüksek değerleri Ramazan sonrası da devam ettirmeye çalışalım


ISPARTA (A.A) - Isparta Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Ramazanda elde ettiğimiz kazanımları, güzel haslet ve yüksek değerleri Ramazan sonrası da devam ettirmeye çalışalım dedi.
     Mehmet Emin Avcı, Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ibadet etme hazzının yoğun olarak yaşandığı, rahmet ve mağfiret mevsimi Ramazan ayını geride bırakarak, sevgi ve şefkatle yaklaşma ve kaynaşma günü olan Ramazan Bayramına ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
     Bayramların, insani ve dini güzelliklerin birlikte yaşandığı, birlik, beraberlik, sevgi ve saygının güzel örneklerinin sergilendiği, toplumun bütün kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı, paylaşma ve dayanışma günleri olduğunu ifade eden Avcı, vatandaşlara bayram namazına ailece iştirak etmelerini önerdi.
     Avcı, bayramı evlerden evlere, gönüllerden gönüllere taşınmasını, komşular, yakınlar ve dostların sevgiyle kucaklanmasını tavsiye etti.
     Bayramda kırgınlık, dargınlık ve küskünlüklere de son verilmesini isteyen Mehmet Emin Avcı, açıklamasında şunları kaydetti:
     Özellikle varlık sebebimiz olan anne ve babalarımızı, aile büyüklerimizi unutmayalım ve onların hayır dualarını alalım. Evinde, yatağında ziyaretçi bekleyen insanlarımızı hatırlayalım. Öksüz ve yetimleri, muhtaç ve kimsesizleri sevindirelim. Bizimle bayram sevincine katılamayan kimseleri, hapishane ve hastanelerde, düşkünler yurdunda bulunanları ziyaret edip, gönüllerini alalım. Bizler bu güzel yurdumuzda bayramın mutluluğunu yaşarken, yeryüzündeki sosyal ve iktisadi dengesizlikler, çıkar kavgaları, insan eliyle üretilen felaketler neticesi acı ve ıstırap çeken, sevinç ve mutlulukla bayram yapmaya hasret kalan, gözyaşı, şiddet, savaş ve yoksulluğun gölgesinde bayramı geçiren din kardeşlerimizi unutmayalım ve onlar için de dua edelim.
     Açıklamasında, Ramazanda elde ettiğimiz kazanımları, güzel haslet ve yüksek değerleri Ramazan sonrası da devam ettirmeye çalışalım diyen Avcı, Ispartalıların Ramazan Bayramını en içten dilekleriyle tebrik ederek, bayramın, ülkeye, dünyaya ve tüm insanlığa insanlığa huzur ve barış getirmesini temenni etti.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER