Randevulu sistemle vatandaşa güvenlik hizmeti

Randevulu sistemle vatandaşa güvenlik hizmeti -Bursa Emniyet Müdürlüğü, iş yeri ve evden hırsızlık olaylarının önüne geçebilmek amacıyla İş yeri ve Ev Güvenliği Danışmanlık Hizmeti Projesi hazırladı


BURSA (A.A) - Bursa Emniyet Müdürlüğü, iş yeri ve evden hırsızlık olaylarının önüne geçebilmek amacıyla İş yeri ve Ev Güvenliği Danışmanlık Hizmeti Projesi hazırladı.
     Pilot bölge olarak Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğünün sorumluluk alanında hayata geçirilen uygulama ile oluşturulan 12 kişilik özel ekip, randevu alan vatandaşın ev veya iş yerine giderek 35 ayrı kritere göre mekandaki hırsızlık tedbirlerini değerlendirecek.
     Ev ve iş yerlerindeki hırsızlık vakalarına karşı zafiyet içeren hususların belirlenerek, vatandaşların tedbir almalarını sağlamayı amaçlayan projede randevu alan ilk 250 kişiye ise kapı alarmı ve pencere kilidi hediye edilecek. Projeyi şehir geneline yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirten Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Pehlivan, Vatandaşlarımız, kapısına gelen polislerin muhakkak kimliklerini sorsunlar. Mağduriyet yaşanmaması için bu önemli ayrıntı. Bu tür projeler ve alınacak tedbirlerle suçlular Bursada kendilerine mecra bulamayacaklar ve başka yerlere gidecekler dedi.
     Proje için özel bir ekip kurulduğunu anlatan Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü Doç. Dr. Sıdık Ekici ise, proje için 270 50 75 numaralı özel bir de telefon hattı kurulduğunu kaydetti. Şehir genelinde bilboard ve afişlerle projenin duyurulduğunu dile getiren Ekici, randevu alacak vatandaşların ev veya iş yerlerine gidecek 3 kişilik ekipte mutlaka bayan polislerin de bulunacağını belirtti.
     İlçenin polis sorumluluk bölgesindeki Ertuğrulgazi, Yavuz Selim ve Işıklar Polis Merkezi Amirliğinde oluşturulan ekiplerin randevu alan vatandaşların ayağına giderek Risk Analiz Formu dolduracağına işaret eden Ekici şöyle devam etti: Bu formda, vatandaşlarımıza Posta kutunuzu boş tutuyor musunuz- Hiç anahtar kaybettiniz mi- İş yerinizde veya evinizde kamera var mı- gibi yaklaşık 35 soru yöneltilecek. Bu formdan sadece bir nüsha doldurulacak ve iş yeri veya ev sahibine verilecek. Hırsızlık Masası ekiplerince özel eğitimden geçirilen arkadaşlarımız ev veya iş yerinde hırsızlığa karşı zafiyet içeren hususları belirleyecek. Tedbir alıp almaması tamamen vatandaşın tercihine bırakılacak. Projeye başvuran ilk 250 kişiye pencere kilidi ve kapı alarmı hediye edilecek. Buradaki amaç, hırsızlık olaylarının azaltmak ve önüne geçmektir.
     Hizmet sunulan vatandaşların daha sonra ekiplerce aranarak verilen hizmetten memnun olup olmadığının sorulacağını da anlatan Ekici, projeyle polis-vatandaş ilişkisinin de güçleneceğini söyledi.
     İlçe sınırlarında 6 bin 730 esnafın ziyaret edilerek çeşitli güvenlik konularında bilgilendirildiğini vurgulayan Ekici, vatandaşlardan gelen talepleri de değerlendirdiklerini dile getirdi. Telefon dolandırıcılık olaylarına karşı da uyarıcı broşür dağıttıklarını vurgulayan Ekici, küçük tedbirlerin büyük zararlardan koruduğunu kaydetti.
     Projede evine veya iş yerine gidilecek vatandaşlara ev ve iş yeri anahtarınızı paspas altına, ayakkabı içlerine, elektrik sayacı üstü gibi yerlere bırakmamaları tavsiye edilecek. Ev ve iş yerlerine yeni taşınanların anahtarı mutlaka değiştirmeleri, ev ve iş yerinizin havalandırma ve çatı gibi çıkış bölümlerine demir korkuluk taktırmaları hatırlatılacak. Ayrıca vatandaşa, evden çıkarken pencerelerini kapatmaları, kendisini postacı, polis, belediye ve sağlık görevlisi olarak tanıtan şahıslardan mutlaka kimlik sorulmaları tavsiye edilecek.
    
     Muhabir: Volkan Bayraktar
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Randevulu sistemle vatandaşa güvenlik hizmeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER