Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine teşekkür belgesi


RİZE (A.A) - Sağlık Bakanlığı, organ nakli konusundaki çalışmalarından dolayı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine teşekkür belgesi verdi.
     Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şafak Sünbül, Bakanlık tarafından gönderilen teşekkür belgesini, Başhekim Doç. Dr. Hasan Türüt ile hastane yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Halit Çınarkaya takdim etti.
     Sünbül, organ nakli yapabilmenin aslında yoğun bakım imkanlarının ne kadar verimli çalıştığını gösteren bir durum olduğunu belirterek, "Bu anlamda hastane yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.
     Doç. Dr. Türüt ise son zamanlarda hastanenin potansiyelinin çok artmasıyla ilişkili olarak toplumda organ bağışı konusundaki bilincin arttığını belirterek, "Son bir yılda, özellikle organ nakli konusunda ciddi gelişmeler yaşandı. Bu konuda hastanemiz personeline özellikle teşekkür etmek istiyorum. Eğitim toplantılarıyla bilincin artmasına katkı sağlayan Bakanlığımız yetkililerine de teşekkür ediyorum" diye konuştu.
     Rizede 2012 yılında 4, 2013 yılında ise 2 hastadan organ bağışı olduğu, bağışlanan 10 böbrek, 5 karaciğer, 1 pankreas ve 1 kalbin, çeşitli illerdeki hastalara nakledildiği bildirildi.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER