Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Mollaibrahimoğlu: Nesil yetiştirmek için 100 yıl ilerisini görmeliyiz


RİZE (A.A) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, mesil yetiştirmek için 100 yıl ilerisinin görülmesinin gerektiğini söyledi.
     Mollaibrahimoğlu, İkizdere İmam Hatip Lisesince düzenlenen sohbet toplantısında yaptığı konuşmada, okulun misyonunun okumak olduğunu belirterek, Mümkün olduğunca okuyun. Hele Kuran-ı Kerimi iyi okuyun. Sizler okulu bitirdikten sonra nereye giderseniz sizden Kuran okumanız istenecektir. Bir de konuşmanızı isterler. Güzel konuşmak, insanlara hitap etmek için çok kitap okumalısınız dedi.
     Okullarda değişik meslekler öğretildiğini ifade eden Mollaibrahimoğlu, şunları söyledi:
     Sizler hem beşeri hem dini ilim ile uğraşıyorsunuz. İmam hatip liselerinde okuyanlar şanslıdır. Bizim elimizdeki malzememiz insandır. İnsanı iyi tanımanız lazım. Onlara dini konuda rehber olmanız lazım. İnsan, insan olarak doğmaz, beşer olarak doğar. İnsan vardır, Allahı arar, bulur. İnsan vardır, arar ama bulamaz, onlar bahtsız insanlardır. Bazıları vardır, Allahı ne arar, ne bulur, onlar akılsız insanlardır. Onların felsefesi de farklıdır. Onlar yemek için yaşarlar, inançlı insanlar yaşamak için yerler.
     Nesil yetiştirmek için 100 yıl ilerisini görmeliyiz diyen Mollaibrahimoğlu, Nesil kolay yetişmiyor. İyi nesil yetiştirmek için gönül insanı olmalıyız. Sevgi karşılıksız vermenin yoludur. Sevgisiz hiçbir şey olmaz diye konuştu.
     Toplantıya, İkizdere Müftüsü Celal Malkoç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Sarıkaya, Okul Müdürü Mücahit Atılay, veliler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: İsmet Kösoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER