Anadolu Otizm Vakfı Eğitim Merkezi açılışı

Anadolu Otizm Vakfı Eğitim Merkezi açılışı -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Engelli çocuğu göstermemek için karanlık bir odada saklarlardı. Ayıpmış, kusurmuş gibi insanlara göstermemeye çalışırlardı. Bu anlayı


İZMİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yıllar önce engelli çocuğa sahip ailelerin, çocuklarını, toplumdan saklama ihtiyacı hissettiğini belirterek, Engelli çocuğu ayıpmış, kusurmuş gibi insanlara göstermemeye çalışırlardı. Bu anlayıştan nerelere geldiğimizi bugün görüyoruz dedi.
     Anadolu Otizm Vakfı Nermin-Osman Akça Eğitim Merkezi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırımın da katıldığı törenle açıldı.
     Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, bakanlık olarak başlattıkları Ulaşımda, İletişimde, Hayatın Her Yerinde Ben De Varım projesinde, 30 engelli gençle yola çıktıklarını, bugün 330 gence iş imkanı sağlandığını kaydetti.
     Büyüdüğü köyde yaşayan bir ailenin, engelli çocuğunu komşularından saklamasına ilişkin anısını anlatan Yıldırım, Çocuğu göstermemek için karanlık bir odada saklarlardı. Ayıpmış, kusurmuş gibi insanlara göstermemeye çalışırlardı. Bu anlayıştan nerelere geldiğimizi bugün görüyoruz diye konuştu.
     Bakan Yıldırım, bugün artık engelli çocukların ailelerine yük olmadığını, her çocuk gibi onların da ailelerinin göz bebeği olduğunu ifade ederek, Anadolu Otizm Vakfının da kısa bir süre önce kurulmasına rağmen kısa sürede büyümesinin nedeninin bu olduğunu dile getirdi.
     Türkiyede son 15 yıl öncesine kadar 8 milyonu bulan engelli vatandaşın yok farz edildiğini, engellilere yönelik söylemlerin son 10 yılda geliştiğine dikkati çeken Yıldırım, son 10 yılda sosyal desteklere ilişkin bütçenin 1,3 milyar liradan 13 milyar liraya çıkarıldığını, engellilerin yasaya kavuştuğunu söyledi.
     Yıldırım, engellilere yönelik hizmette kendilerini halen yolun başında gördüklerini, bununla birlikte hayır işlerinin de sürmesini temenni ettiğini belirtti.
     Anadolu Otizm Vakfının bir sonraki çalışmasının, Ege-Koop tarafından vakfa bağışlanacak arsa üzerine 650 otizmli çocuğa hizmet verecek kampüs olacağını ifade eden Yıldırım, 650 yavrumuza hizmet vereceksek, bu aynı zamanda bin kişi istihdam edilecek demektir. İzmir, bin yeni istihdama kavuşacak şeklinde konuştu.
    
     -Bedelsiz hizmet olmaz-
    
     Yıldırım, Anadolu Otizm Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Burhan Özfaturanın, kendisinden önce yaptığı konuşmada dile getirdiği, Bayramlarda köprü ve otoyollardan geçişin ücretsiz yapılması yerine, bu dönemde alınan ücretlerin engellilere ayrılması talebini hatırlatarak, Sayın Özfatura, vakfa öncülük ediyor. Özel bir tarzı var, soyadından kaynaklanıyor. Özfatura Özfatura, burada da yine bize bir fatura çıkardı. Bu bir başlangıç. Sonuna kadar katılıyorum, bedelsiz hizmet olmaz ifadesini kullandı.
     Vakfın çalışmalarının, doğrudan insana yapılan hizmet olması nedeniyle kendisini, büyük projelerden daha fazla heyecanlandırdığını ve etkilediğini dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:
     Çünkü doğrudan insan odaklı. Eğitici sayısı, eğitim alacakların iki katı. İnsanı sevmeyenin yapacağı iş değil. Allah gücünüzü kuvvetini artırsın. Bunun ecrini, dünyada da öteki tarafta da göreceğiz. Rıza Akça hayırda yenilmemiş, eser burada. Allah razı olsun. Veren el, alan elden üstündür. Bırakacağımız, adımızın yaşayacağı eserlerdir. Sizden sonra burada baki kalacak eserlerinizdir, bıraktığınız izlerdir. Miras başa bela olur bazen, dünyadayken hayra, berekete bolca verelim, hizmet yapalım.
    
     -Şirinceye geçmiş olsun mesajı-
    
     Bakan Yıldırım, konuşmasında bir Maya takvimine dayanan inanışın yarattığı ilgi nedeniyle tarihinin en kalabalık ziyaretçi sayısına ulaşması beklenen İzmirin Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyüne de değindi,
     Şirince köyünde dün kıyamet heyecanı yaşandığını hatırlatan Yıldırım, Kıyamet furyası geldi geçti, Şirinceliler maalesef zararla çıktı. Bir bardak suda kıyamet koparanlar yapacaklarını yaptı. Şirinceliler malzemeleri depoladı, insanlar akın akın gelecek diye, malzemeler elde kaldı. Neyse, Şirince ve İzmiri dünya tanıdı, böyle diyelim yolumuza bakalım diye konuştu.
     Binali Yıldırım, konuşmasının ardından Güzelbahçe Belediyesince vakfa tahsis edilen eski belediye hizmet binasında kurulan Anadolu Otizm Vakfı Nermin-Osman Akça Eğitim Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.
     Açılışa, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Anadolu Otizm Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Burhan Özfatura ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan da katıldı.
     Törende, Ege-Koop tarafından eğitim kampusü kurulması için Anadolu Otizm Vakfına bağışlanan arazinin devir protokolü de imzalandı.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Anadolu Otizm Vakfı Eğitim Merkezi açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER