Rektör Gönüllünün açıklaması

Rektör Gönüllünün açıklaması


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, 2012-2013 akademik yılında devlet konservatuvarına 24 öğrenci alınmış olup, konservatuvar eğitiminin geçici olarak merkez kampüste yapılması yönetimimizce kararlaştırılmıştır dedi.
     Gönüllü, yaptığı yazılı açıklamada, Kahta ilçesinde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığına ait Kültür Merkezi binasının, üniversiteye tahsisi protokolünde, devlet konservatuvarı açılmasıyla ilgili kayıtlarında herhangi bir ibare bulunmadığını belirtti. Kültür Merkezi binasının devlet konservatuvarı olarak kullanılamayacağı ve bu binaya yakın bir yerde eğitim binası yapılması hususunda yerel yöneticilerle mutabakat sağlandığını ifade eden Gönüllü, şunları kaydetti:
     2012-2013 akademik yılında devlet konservatuvarına 24 öğrenci alınmış olup, konservatuvar eğitiminin geçici olarak merkez kampüste yapılması yönetimimizce kararlaştırılmıştır. Kahta Meslek Yüksekokulunun öğrenim verilecek yeni binası fen ve sanat kaidelerine uygun olup, eğitime hazır durumdadır. Ancak, bina ile Kahta ilçe merkezinin bağlantısı için takriben bin 300 metre toprak zeminden oluşan yolun asfaltlanması, yağışın olduğu dönemler başlamadan ulaşım bakımından önemlidir. Kahta Meslek Yüksekokulunda gece eğitimi verilmesi nedeniyle saat 24.00e kadar eğitim devam etmektedir. Bu nedenle, anılan bu yol üzerinde güvenlik tedbirlerinin alınması ve yol boyunca yeterli aydınlatmanın sağlanması oldukça zaruridir.
    
     Muhabir: İsmail Kaya / Orhan Çiçek
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber Rektör Gönüllünün açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER