Ressam Balamir, 44. kişisel resim sergisini

Ressam Balamir, 44. kişisel resim sergisini açtı


GAZİANTEP (A.A) - Ressam Bünyamin Balamir, 44. kişisel resim sergisi açtı.
     Sanko Holdingten yapılan açıklamaya göre, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Sanko Sanat Galerisindeki açılışta, sanatın büyülü dünyasına yolculuk etmekten, sanatçıları alkışlamaktan ve sanatçıların olduğu bir dünyada yaşamaktan mutlu olduğunu belirtti.
     Gaziantepe hizmet sunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Turan, böyle güzel ortamların, önemli sanatçıların kıymetini bilmek gerektiğini vurguladı. Atatürkün sanata ve sanatçıya verdiği öneme işaret eden Turan, şunları kaydetti:
     Atatürkün, sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur sözünü asla unutmuyoruz. O sözü kalbimize nakşediyoruz. Onun izinden gitme kararlılığını vurguluyoruz. Atatürk, Kurtuluş Savaşının en çetin zamanlarında bile kitap okumuş büyük, dahi bir insandır. Bizim de Onun izinden gitmemiz, sanatı ve sanatçının kıymetini bilmemiz lazım.
     Ressam Balamir de bugüne kadar 2 bine yakın resim yaptığını belirterek, eserlerini de ruhu gibi romantik, duygusal ve insancıl olarak niteledi. Balamir, doğa temalı resimleriyle vermek istediği mesajı şöyle ifade etti:
     Resimlerimde kelebekler var. Özgürlüğün, bağımsızlığın, evrensel bir simgesi olan kelebeklerin ömrü kısa, nazik, kırılgandır. Dünyanın paylaşamayacağımız kadar bizim olmadığını, hayatın bir şeye değmeyecek kadar kısa olduğunu biliyorum. Son 3-4 yıldır eserlerimde kelebekleri kullanıyorum. Resmin dilinde bir sembol olan kelebekler, duygu yoğunluğu veriyor.
     Konuşmaların ardından Balamirin akrilik ve yağlı boya tekniğiyle yaptığı 17 eserinin yer aldığı serginin açılışı, Kaymakam Turanın yanı sıra, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, Sanko Park Alışveriş Merkezi İşletme Müdürü Mehmet Kaplan ve sanatseverlerin katılımıyla gerçekleştirildi.
     Sanko Sanat Galerisindeki serginin 16 Kasıma kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Ressam Balamir, 44. kişisel resim sergisini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER