Reyhanlıdaki bombalı saldırılar

Reyhanlıdaki bombalı saldırılar -BBP Genel Başkan Yardımcısı Kartal: -"Mazlumlara, mağdurlara, çocuklara ve kadınlara bakmak zorundayız"


HATAY (A.A) - BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Reyhanlıdaki bombalı saldırılarla ilgili, "Mazlumlara, mağdurlara, çocuklara ve kadınlara bakmak zorundayız" dedi.
     Kartal, Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güleri ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeli sığınmacıların ilçede ticaret yapmaya başladığını, bu durumun halkı rahatsız ettiğini belirtti.
     İlçede güvenlik zafiyeti oluştuğunu ileri süren Kartal, sınırdaki güvenlik tedbirlerinin artırılması gerektiğini kaydetti.
     Vatandaşlara sağduyu çağrısı yapan Kartal, şunları söyledi:
     "Biz, mazlumlara, mağdurlara, çocuklara ve kadınlara bakmak zorundayız. O mazlumları yalnız bırakamayız. Ama önce can, sonra canan. Burada 50 canımızı verdik. Burada bir güvenlik zafiyeti varsa, emniyet ve istihbarat arasında bir iletişimsizlik varsa, bunun üzerine bir an önce gidilmesi ve Suriyeli sığınmacıların bir an önce sınır dışında oluşturulacak tampon bölgede toplanması konusunda adım atılmalı. Reyhanlı, herkesin bir arada yaşadığı bir ilçe. Halkımızın sağduyusunu kaybetmeden yaralarımızı hep birlikte sarmamız lazım. Çaresizlik zor. Tüm siyasi partilerin el ele vererek, bu işin altından hep birlikte kalkması lazım."
    
     Muhabir: Lale Köklü - Cem Genco / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki bombalı saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER