Reyhanlıdaki bombalı saldırılar

Reyhanlıdaki bombalı saldırılar -CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran: -"Reyhanlıda bir istihbarat zafiyetinden bahsediliyor. Böyle bir ihmal kabul edilemez"


BALIKESİR (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Reyhanlıda bir istihbarat zafiyetinden bahsediliyor. Böyle bir ihmal kabul edilemez" dedi.
     Partisinin, Edremit ve Burhaniye ilçe başkanlıklarını ziyaret eden Oran, gazetecilere yaptığı açıklamada, Balıkesirde 33 belde belediyesinin kapatıldığını savundu.
     Oran, yerinden yönetimde belediye sayısının fazla olması gerektiğini belirterek, "Fransa ile aynı nüfusa sahibiz. Yasayla kapanan yaklaşık bin 369 belediye noktamız var. Aynı nüfuslu Fransada 70 bin belediye var. Demokrasi ancak yerinden yönetim, yerelden yönetimle olabiliyor" ifadesini kullandı.
     Hatayın Reyhanlı ilçesinde, bombalı saldırılar yaşandığını hatırlatan Oran, bunun sonucunda birçok vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi.
     Oran, olayla ilgili sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Reyhanlıda bir istihbarat zafiyetinden bahsediliyor. Böyle bir ihmal kabul edilemez. Böyle bir ihmal varsa bunu da Cumhurbaşkanı, Başbakan ifade ediyorsa bu konunun sorumluları gereğini yapmalı" diye konuştu.
     CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun, Brükseldeki sözlerinin kamuoyunda büyütüldüğünü anlatan Oran, bunun yanlış olduğunu belirtti.
     Oran, konuyla ilgili bazı çevrelerce açıklamalar yapıldığını anımsatarak, "Türkiyede insanlar hayatlarını kaybediyorken Suriyenin yanlış politikası vatandaşlara yansımışken Bekir Bozdağın, Genel Başkanımıza karşı yapmış olduğu açıklamaları kabul etmek mümkün değildir" değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki bombalı saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER