Reyhanlıdaki bombalı saldırılar

Reyhanlıdaki bombalı saldırılar -İnsani Yardımlaşma Platformu tarafından saldırıları kınama mitingi düzenledi


HATAY (A.A) - Hatayın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırıları kınamak için İnsanı Yardımlaşma Platformu tarafından miting düzenlendi.
     Samandağ ilçesindeki 75. Yıl Parkında düzenlenen mitingde, vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Reyhanlı halkının yanında olduklarını belirten sloganlar atıp, saldırıya tepki gösterdi.
     CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, burada yaptığı konuşmada, saldırılarla ilgili Reyhanlı, Hatay ve Türk halkına başsağlığı, hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.
     Reyhanlı halkının her zaman yanında olduklarını ifade eden Akgöl, "Ölenler Reyhanlılı değil, Samandağlı, Altınözlü, Yayladağlı, Hataylı, Türkiyeli. Sadece kimliklerinde Reyhanlı yazıyor" dedi.
     CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz da ilçedeki saldırıların bölgenin birliğine ve güvenliğine yapılmış bir saldırı olduğunu söyledi.
     Hatayda Sünni, Alevi, Hristiyan, Ermeni, Arap, Türk ve Kürdün yıllardır barış içinde yaşadığını ifade eden Eryılmaz, saldırıların bölgedeki kardeşliği daha da güçlendirdiğini vurguladı.
     Ehlibeyt Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ali Yeral ve İnsani Yardımlaşma Vakfı sözcüsü Nesrin Meynioğluunun da konuşma yaptığı mitinge katılanlar daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
     Muhabir: Emin Sansar - Halit Demir / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki bombalı saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER